Dolar 34,2538
%0.09
Euro 37,6216
%0.39
Altın 2.877,200
%0.26
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Havalar ısındı, dondurmacılar sezona 'merhaba' dedi

Havalar ısındı, dondurmacılar sezona 'merhaba' dedi

Antalya'da hava sıcaklığının 20 dereceyi görmesiyle birlikte dondurma sektöründe hareketlilik başlarken, sektör temsilcileri, daha çok müşteri çekebilmek için her sezon tüketiciye yeni ürünler sunmanın telaşını yaşıyor. Isparta’nın...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 13:27
Antalya'da hava sıcaklığının 20 dereceyi görmesiyle birlikte dondurma sektöründe hareketlilik başlarken, sektör temsilcileri, daha çok müşteri çekebilmek için her sezon tüketiciye yeni ürünler sunmanın telaşını yaşıyor. Isparta’nın güllü dondurmasından sonra Antalya Serik’in tahinli dondurması da müşterinin ilgisini çekti. Uzmanlar, özellikle bu aylarda alerjik rahatsızlığı bulunan çocukların dondurmadan uzak tutulmasını istiyor.

Her yıl dondurma sezonunun nisan ayının 20’sinden sonra başladığını belirten Kahramanmaraşlı dondurmacı Mehmet Koca, havaların ısınmasıyla birlikte sezonu erken açtıklarını ifade etti. 18 yıldır Antalya’nın Finike ilçesinde dondurma sattıklarını dile getiren Koca, “Bizim müşterilerimiz standart. Yerli müşteriye hitap ediyoruz. Orijinal Kahramanmaraş dondurması satıyoruz. Dondurmayı süt, doğal salep ve şekerden yapıyoruz. Ürünümüzde kesinlikle katkı maddesi bulunmamaktadır ve sağlıklıdır. Sezonluk müşterilerimiz var. Bunların içinde çocuklar en ön sırada geliyor. Her sezon olduğu gibi bu sezondan da umutluyuz.” dedi.

Sektörde, 15 yıldır hizmet verdiklerini ifade eden Ünal Gıda’nın sahiplerinden Osman Ünal, dondurma sezonunu haftaya açacaklarını belirtti. Türkiye’de ilk kez tahinli dondurma ürettiklerini ve 3-4 sezondur sattıklarını kaydeden Ünal, “Tahinli dondurmadan sonra geçen sezon güllü dondurma da yaptık. Geçen yıl Isparta’da görmüştüm. Çok beğendim. Ben de üretmeye karar verdim. Her iki dondurma çeşidimiz müşterilerimiz tarafından beğenildi. Isparta’dan gül yaprağı getirttim. Günlük güllü dondurma yapacağız. Tahinli dondurmayı da ilk kez biz ürettik. Çalışmalarımız sürüyor. Tüketicinin damak tadına göre ürünler çıkartmaya çabalıyoruz. İşletmemizde müşterilerimize 9 çeşit dondurma satıyoruz.” diye konuştu.

İstanbul Fatih’te 4 yıl önce faliyete başlayan Tüm Pastacılar Derneği (TÜM-PASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydemir de Van, Afyonkarahisar, Manisa ve Sakarya’da temsilcilikleri bulunduğunu ve bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini belirtti. Pastacılık sektörü içerisinde bulunan tüm birimleri bünyelerinde topladıklarını dile getiren Aydemir, Türkiye genelinde dondurma sektörüyle ilgili 2 bin 500 civarında işletme bulunduğunu kaydetti. Bunların, sezonluk olarak çalıştığını anımsatan Aydemir, “Gerçek dondurma keçi sütü ve salepten yapılır. Doğal yöntemlerle yapılan dondurma daha hijyenik ve sağlıklıdır.” diye ifade etti.

Dondurma sezonunun nisan ayının 20’den sonra başladığını belirten Emin Aydemir, dondurmacıların şimdilerde tadilat ve tamirat işleriyle uğraştını belirtti. Antalya ve Akdeniz bölgesinde ise sektörün daha erken faliyetlerine başlamış olabileceğini ifade eden Aydemir, dondurmayla ilgili ebeveynlere yönelik şu tavsiyede bulundu: “Çocukların hastalanmaması açısından dondurma yeme zamanı mayıs 15 itibariyle başlamalı. Eline daha erken dondurma verilmesi durumunda çocuğun hasta olma riski bulunabilir. Dondurma yalanarak yenilmeli, kesinlikle ısırılmamalı. Dernek olarak paket dondurmaya karşıyız. Çocuklar karışık renkli dondurmayı sever ama tavsiye edilen orijinal dondurma sütlü olanıdır.”



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.