Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ortaokul öğrencileri, yeni bir matematik formülü buldu

Ortaokul öğrencileri, yeni bir matematik formülü buldu

Kayseri Özel Yelkenoğlu Koleji öğrencisi Zübeyir Alperen Doğan ve proje ortağı Çetin Şen Bilim Merkezi öğrencilerinden proje ortağı Ozan Orhun Gülbasan, yeni bir matematik formülü buldu. Öğrencilerin formülü, bölge birinciliği getirdi....

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 13:06
Kayseri Özel Yelkenoğlu Koleji öğrencisi Zübeyir Alperen Doğan ve proje ortağı Çetin Şen Bilim Merkezi öğrencilerinden proje ortağı Ozan Orhun Gülbasan, yeni bir matematik formülü buldu. Öğrencilerin formülü, bölge birinciliği getirdi.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen Ortaokullar Arası Bu Benim Eserim Proje Yarışması bölge sonuçları açıklandı. Yelkenoğlu Koleji öğrencisi Doğan ve proje ortağı Gülbasan, matematiğe yeni bir formül kazandırdı. Öğrenciler, ‘kare sayılarının 8’e bölümüne göre, üçgen sayı cinsinden formülize edilmesi” ile ilgili yeni bir yöntem geliştirdiler. İki öğrenci, 7-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da Türkiye şampiyonu olmak için Kayseri adına yarışacak.

    Zübeyir Alperen Doğan ve Ozan Orhun Gülbasan, farklı yeniliklere imza atabilmek için bilimsel çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

    Yelkenoğlu Koleji Müdürü Yakup Peker de, okul olarak bütün alanlarda olduğu gibi proje çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Peker, “Öğrencimiz Doğan ve proje ortağı Gülbasan elde ettikleri bölge birinciliği ile gururumuz oldu. Ankara’daki Türkiye finalinde altın madalya bekliyoruz. Bu başarılı yavrularımızı yetiştiren ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.