Dolar 34,2492
%0.03
Euro 37,5772
%-0.14
Altın 2.921,010
%-0.02
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kutlu Doğum' cemevinde ilahilerle kutlandı

'Kutlu Doğum' cemevinde ilahilerle kutlandı

Eskişehir Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Odunpazarı İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Cemevi’nde ‘Peygamber Efendimiz ve insan onuru’ konusu ele alındı. Cemevi’ni dolduran vatandaşlar Peygamber...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 17:17
Eskişehir Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Odunpazarı İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Cemevi’nde ‘Peygamber Efendimiz ve insan onuru’ konusu ele alındı. Cemevi’ni dolduran vatandaşlar Peygamber Efendimiz’e ait ilahilerle andı. Alevi Dedesi İrfan Çetinkaya, insanlığın Peygamber Efendimiz'i her konuda örnek alması gerektiğini söyledi. Çetinkaya, "Eğer Peygamber Efendimizin sözlerini yerine getirsek, dünyada ne kavga olur ne de alacak verecek meselesi olur." diye konuştu.

Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Eskişehir’de düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinde Hz. Peygamber (sav) için özel bir tören düzenlendi. Programa Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, İl Müftüsü Niyazi Ersoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Hz. Muhammed ve İnsanlık Onuru' konulu programda Hz. Muhammed'in (sav) ahlakından, insan sevgisinden örnekler verildi, insanlığa bakış açısı da katılımcılara anlatıldı. Kuran tilaveti ve dualarla başlayan törende ilahi grubu da ilahiler sundu.

        Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, insanlık için Hz. Peygamber'in (sav) davranışlarının örnek alınması gerektiğini belirtti. "Eğer Peygamber Efendimizin (sav) sözlerini yerine getirsek, dünyada ne kavga olur ne de alacak verecek meselesi olur. Ne insan onuru kırılır her şey yerinde gider değerli canlar." diyen Çetinkaya, Kutlu Doğum vesilesiyle Hz. Peygamber'i (sav) anmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Çetinkaya, şöyle devam etti: “Bugün Yüce Yaratıcı'nın insanlara Rahmet Elçisi olarak gönderdiği ve insana ait tüm güzellikleri, tüm ahlaklı değerleri kişiliğinde toplayan Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin 1443. yılında sevinci ve huzurunu yaşıyoruz.”

        "ALEVİLİK BİR DİN DEĞİLDİR"

        Alevilerin toplum tarafından yanlış anlaşıldığına da değinen Çetinkaya, kendisine Alevi diyen bir insanın İslami değerleri reddetmek gibi bir durumunun olamayacağının altını çizdi. Çetinkaya, “Alevilik kesinlikle bir din değildir. İslamiyet’in özüdür Alevilik. Allah’a, Peygamber’e (sav) ve Kuran’a inanan insanların ayrı yönü olur mu'” ifadelerini kullandı.

        Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir de Kutlu Doğum Haftası’nda her yerde Hz. Peygamber'in (sav) anılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Alevilik felsefesinin iyi anlaşılması gerektiğinin de vurgulayan Vali Koçdemir, "Hacı Bektaş-i Veli’yi ve Yunus Emre’yi takip eden felsefenin inancı tekrar hatırlatılmasının tekrar o inanç ve değerlerle bizi hemhal etmesini diliyorum. Kardeşliğimizi sevgimizi saadetimizi ve birliğimizi pekiştirmesini diliyorum." diye konuştu.

        Program Eskişehir İl Müftü Yardımcısı Orhan Tosun’un Hz. Peygamber'in (sav) insanlık hakkındaki düşüncelerini anlattığı panelle devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.