Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Mevlana Camii toplumsal birlikteliğe katkı sağlayacak'

"Mevlana Camii toplumsal birlikteliğe katkı sağlayacak"

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Zevenaaar Mevlana Camii açılışında konuşan Zevenaar Belediye Başkanı Jan de Ruiter, "Mevlana Camii toplumsal birlikteliğe katkı sağlayacak." dedi.Başkan Ruiter, bölgede yaşayan vatandaşların bu camiye kavuşmalarıyla...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 16:31
Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Zevenaaar Mevlana Camii açılışında konuşan Zevenaar Belediye Başkanı Jan de Ruiter, "Mevlana Camii toplumsal birlikteliğe katkı sağlayacak." dedi.

Başkan Ruiter, bölgede yaşayan vatandaşların bu camiye kavuşmalarıyla yaşadıkları sevinci paylaştığını söyledi. Ruiter "Şehrimizde her dine mensup insanlar yaşıyor. Toplumsal barış için farklılıklarımıza değil, bizi birbirimize bağlayan ortak değerlerimize bakalım. Caminin isminin dünyanın yakından tanıdığı Mevlana olması Zevenaar'a da ayrı bir anlam tanıyor. Mevlana Camii'nin toplumsal birlikteliğe önemli katkı sağlayacağını umuyorum." şeklinde konuştu.

Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı, Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof Dr Mustafa Ünver ise, "Cenab-ı Allah'ın Hollanda'ya huzur, emniyet, kardeşlik ve iyi komşuluk örnekleri katacak mabet ve kültür merkezi lütfettiğini söyledi. Ünver "Zevenaar Mevlana Camii'nin ve kültür merkezinin kıyamete kadar sürmesini Cenab-ı Allah'tan Niyaz ediyorum. Bu caminin hayata geçmesinde arkadaşlarımız ve kardeşlerimize yürekten tebrik ediyorum." dedi.

T.C. Deventer Başkonsolosu Belet, Mevlana Camii'nin Zevenaar şehrinde yaşayan vatandaşlara hayırlara vesile olmasını diledi. Belet "Hollanda'nın her şehrinde yaşayan vatandaşımızın bulunduğu yerde ibadetini yapacağı camiinin bulunması önemli." diye konuştu.

MEVLANA CAMİİ ÇOK YÖNLÜ HİZMET VERECEK

Zevenaaar Mevlana Camii Başkanı Ayhan Arslantaş temeli iki yıl önce atılan camiinin 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulduğunu ve 1,25 milyon Euro'ya mal olduğunu söyledi. Arslantaş, bin kişi kapasiteli camide Hollanda ve Türk mimarisinin örnekler ile semazenlerin dönüşü ve 5 vakit namazı simgeleyen unsurların bulunduğunu dile getirdi.

Hollanda Diyanet Vakfı Zevenaar Mevlana Camisinin açılış kurdelesi Zevenaar Belediye Başkanı Jan de Ruiter, Başkonsolos Yunus Belet, HDV Lahey Müşaviri Prof Dr Mustafa Ünver, Milletvekili Selçuk Öztürk ve diğer yetkililer tarafından kesildi. Ardından Zevenaar yönetimi tarafından yapılan Türk bayraklı pasta kesildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.