Dolar 34,2336
%-0.03
Euro 37,5576
%-0.21
Altın 2.871,930
%-0.52
Bist-100 9.004,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Daşöz: Manisa şu an itibariyle bir turizm markası değil

Vali Daşöz: Manisa şu an itibariyle bir turizm markası değil

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, ilin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından marka kent adayı olarak seçilmesine rağmen şu an itibariyle bir turizm markası olmadığını söyledi. 37. Turizm Haftası’nın başlaması dolayısıyla Belediye...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 17:27
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, ilin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından marka kent adayı olarak seçilmesine rağmen şu an itibariyle bir turizm markası olmadığını söyledi. 37. Turizm Haftası’nın başlaması dolayısıyla Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen açılış programında konuşan Vali Daşöz, Türkiye’nin dünyada önemli kültür markalarından biri olduğunu bildirdi. Avrupa’da en büyük altıncı, dünyada 16. ekonomiye sahip olduğunu belirten Daşöz, turizmde de dünya ilk 10'u arasında bulunduğunu kaydetti.

Manisa’nın en çok ihracat yapan yedinci il ve milli gelire katkısı bakımında ilk 15’in içinde olduğunu aktaran Daşöz, “Tarımda da yukarılarda olmamıza rağmen turizmde maalesef ilk 20’nin içinde dahi değiliz. Acaba gerçekten turizm potansiyelimiz yetersiz de mi bu sıralardayız veya bu konuda başka eksiklerimiz mi va? Manisa’nın çok önemli turizm değerleri olduğuna inanıyorum.” dedi. Vali Daşöz, sözlerine şöyle devam etti: “Bir kere Ege Bölgesi’nin tek şehzadeler şehriyiz. İkincisi, iklimi ve doğal yapısıyla çok önemli bir bölgede yaşıyoruz. İklimi, toprak yapısı ve ekolojik özellikleri, zengin bir bitkisel dokunun oluşmasına neden oluyor. Üçüncüsü, burası geçmişten beri çok elverişli topraklar olduğu için sayısız uygarlıklara evsahipliği yapmış bir şehir. Dördüncüsü, çok önemli turizm destinasyonlarına çok yakın mesafedeyiz. Önemli şahsiyetler yetiştirmiş bir şehir. Mutfak kültürü çok iyi. Bu zenginliklerin hepsi, Yüce Yaratan’ın ve ecdadın bizlere emanet ettiği değerlerdir. Bütün bunlar bizde, biz neden marka değili? İşte burada bizlerden kaynaklanan eksiklikler var. Böyle değerlere sahip olduğumuzun ne kadar farkındayı? Sadece bilmek, önemini bilmek noktasında ne kadar bilinçliyi? İşte bu noktada çok eksiklerimizin olduğunu düşünüyorum. Onun için herkesin Manisa’yı tanıtma adına üzerine düşeni yapması gerekiyor. Her vatandaş, gönüllü olarak tanıtıma katkı sağlayabilir.”

Konuşmaların ardından Daşöz, Manisa’da eşinin adına Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi binası yaptıran işadamı İsmail Akçura ve eşi Nihal Akçura’ya onur belgesi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.