Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bingöl Belediyesi 57 milyon liralık üst yapı işini ihale etti

Bingöl Belediyesi 57 milyon liralık üst yapı işini ihale etti

Bingöl Belediyesi, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekeleri ihalelerinden sonra şehrin üst yapı yapım işini 20 firmanın katılımı ile ihaleye çıkardı. Yaklaşık maliyetin 56 milyon 796 bin 295 lira olduğu ihalede, 1 firma teklif...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 18:55
Bingöl Belediyesi, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekeleri ihalelerinden sonra şehrin üst yapı yapım işini 20 firmanın katılımı ile ihaleye çıkardı. Yaklaşık maliyetin 56 milyon 796 bin 295 lira olduğu ihalede, 1 firma teklif mektubundaki eksiklikten dolayı elendi.

İhale sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl halkının ve basının huzurunda çok açık, şeffaf ve rekabete açık bir şekilde ihalenin gerçekleştirildiğini belirterek, " Bu rekabet ortamını oluşturdukları için değerli firmalarımıza, Bingöl halkına, basınımızın huzurunda teşekkür ediyorum. Komisyonumuza da şeffaf, açık bir şekilde bizleri aydınlattığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

Altyapı çalışmalarının bittiği yerlerde üst yapı çalışmaları yapacaklarını belirten Başkan Atalay, “Üst yapıya İnalı Mahallesi, Kültür Mahallesi ve Kaleönü Mahallesi’nden başlamak suretiyle kilitli parke taşları ve asfalt ile Bingöl’ün tüm sokak ve caddelerini yenileyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bingöl’ün tarihi sorunlarına neşter vurduklarını dile getiren Başkan Atalay, “Proje kapsamında şehrin ana güzergah yolları Bitümlü Sıcak Karışım(BSK) asfalt ile kaplanacak. Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımlar kilitli parke taşı ile döşenecek. Şehir merkezindeki ana kaldırımlar bazalt kaplama plaklarla döşenecek. Nüfusun yoğun olduğu kaldırımlarda görme engelliler için iz yolu yapılacak. Ayrıca bütün yol güzergahlarında yağmursuyu olukları döşenecek. Dar ve ara sokaklarda yollar arnavut taşı ile kaplanacak. Şehir merkezinde aydınlatma direkleri komple yenilenecek. Genç Caddesi’nde LED ışıklandırma sistemi yapılarak şehir merkezine yeni bir canlılık kazandırılacak.'' şeklinde konuştu.

6 kavşakta görme engelliler için uyarılı yeni trafik sinyalizasyon sistemininde kurulacağını söyleyen Atalay; '' Elazığ-Bingöl-Muş Karayolu’nda kurulan üst geçitlere engellilerin rahat kullanımı için 6 tane panoramik asansör yapılacak ve üst geçitler ışıklandırılacak. Ayrıca kaldırımların geniş olduğu yerlerde vatandaşların dinlenmesi için oturma bankları kurulacak. Bankların yanına yeni çöp kutuları monte edilerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Üstyapı yapımı işinde; mimari, peyzaj ve kent mobilyaları anlamında gerekli her türlü çalışma yapılacak. Şehrin tümünü engellilere uygun hale getireceğiz. Yol ve kaldırımlarımızı engellilerin rahatlıkla kullanacağı şekilde tanzim edeceğiz ve Bingöl engelsiz bir şehir olacak. '' dedi.

Şehrin üstyapı işinin Bingöl’ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildiğini ifade eden Atalay; '' İhaleyi kazanan firma şehrin üstyapı yapım işini, sözleşme imzasından sonra, 210 takvim gününde teslim edecektir.'' şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.