Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Okul hayatı biter, hayat okulu başlar'

'Okul hayatı biter, hayat okulu başlar'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Adana Fahri Sonsolosu Ali Tiltay, öğrencilerle yaptığı söyleşide, “Her zaman tükettiğinizden bir fazlasını üretmelisiniz.” dedi. Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü tarafından Akif Kansu Toplantı Salonunda...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 15:26
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Adana Fahri Sonsolosu Ali Tiltay, öğrencilerle yaptığı söyleşide, “Her zaman tükettiğinizden bir fazlasını üretmelisiniz.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü tarafından Akif Kansu Toplantı Salonunda düzenlenen ‘Okul Biter Hayat Okulu Başlar’ başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Ali Tiltay, ‘sorumluluk duygusu’nu anlattı.

Tıltay, “Bir an önce kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmeli, toplum içinde faydalı işler yaparak örnek bir vatandaş olmalı ve tükettiğinizden en az bir fazlasını üretmelisiniz.” dedi. Başarısızlıktan korkmamaları gerektiğini vurgulayan Tiltay, “Yenile yenile yenmeyi de öğreneksiniz.” dedi. Pozitif düşünmenin önemli olduğunu belirten Tıltay, “Karamsar insan her fırsatta bir zorluk görür.” diye konutu.

Öğrencilere strateji geliştirmelerini ve yarını düşünerek yaşamalarını tavsiye eden Tiltay, bugün halledilemeyen bir sorunun nedenin, dün sorunu çözmek için zaman ayırmamak olduğunu ifade etti. Öğrencilere dikkatli ve bilinçli yaşamaları, zekalarını iyi yerde kullanmaları, azla yetinip çok kazanmaları vezamanı akıllı kulanmalarını önerenTıltay, şimdiden cep harçlığını çıkaracak faaliyetlerde bulunmalarının faydalı olabileceğini aktardı.

Konferans sinerji kulübü tarafından Ali Tiltay'a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.