Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye operasyonu davasına sanıklar yerine 15 avukatı katıldı

Belediye operasyonu davasına sanıklar yerine 15 avukatı katıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 3 belediye yetkilisinin de aralarında bulunduğu toplam 16 sanığın yargılandığı, ‘yolsuzluk' davası başladı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilki görülmeye başlayan...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 15:13
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 3 belediye yetkilisinin de aralarında bulunduğu toplam 16 sanığın yargılandığı, ‘yolsuzluk' davası başladı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilki görülmeye başlayan davaya sanıklar gelmedi. Sanıkları savunan 15 avukat ise duruşmada hazır bulundu.

Porsuk Çayı ve muhtelif kanallardaki düzenlemeler, Masal Dünyası ve Eskişehir kentsel gelişim projesi yapım işi ihalelerine fesat karıştırıldığı, kamu zararına sebep olunduğu şikayeti üzerine geçtiğimiz ocak ayında Büyükşehir Belediyesi üst düzey çalışanlarına yönelik gözaltı işlemi yapıldı. Gözaltına alınan 23 kişiden bazısı emniyetteki ifadelerinin ardından, bazıları da savcılıktaki sorgulamalarından sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerden 5'i ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 tutuklu sanık, avukatların yaptığı itiraz üzerine bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonun ardından Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 ve 2008 yılları arasında yapılan ihalelerde belediyenin zarara uğratıldığı kaydedildi. İddianamede, sanıkların ‘kamu kurum ve kuruluşların ihalesine fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’ suçlarından cezalandırılmaları istendi. İddianameye hazırlayan savcılık, dosyanın kapsamlı olduğuna kanaat getirerek 6 ayrı dava açılması talebinde bulundu. Bu talep, 1 ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Buna göre ilk duruşma, bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Tutuksuz sanıklar Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Belediye yetkilileri Erdin Erol, Necati Harman, Aytaç Ünverdi, mazeret bildirerek duruşmaya gelmedi. Sanıkları savunmak için 15 avukatın katıldığı duruşmaya CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da salondan dinleyici olarak takip etti.

Mahkemede söz alan sanık avukatları, bilirkişinin hazırladığı raporların taraflı olduğunu belirtti, bu raporların kabul edilmemesini istedi. Sanık avukatları ayrıca, 6 ayrı dosyanın birleştirilmesi taleplerini mahkeme heyetine sundu.

        Tarafların avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, eksik evrakların incelenmesi ve sanıkların ifadeye gelmeleri için duruşmayı 10 Temmuz 2013 tarihine erteledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.