Dolar 34,2688
%0.08
Euro 37,6567
%0.07
Altın 2.915,450
%-0.21
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye personeli 'Zambak'la çalışmalarını evinden yürütüyor

Belediye personeli 'Zambak'la çalışmalarını evinden yürütüyor

Yalova Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi (ZAMBAK) Projesi, başarılı bir şekilde amacına ulaşıyor. Yalova Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan ‘Zambak’ Projesi,...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 15:01
Yalova Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi (ZAMBAK) Projesi, başarılı bir şekilde amacına ulaşıyor. Yalova Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan ‘Zambak’ Projesi, belediye personelinin çalışmalarını evinden yürütmesini sağlıyor. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın ‘Devrim’ olarak nitelendirdiği proje sayesinde belediye personelİ, artık kamu binasında değil, istediği her yerde çalışabiliyor

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, proje ile artık büyük kamu binalarına ihtiyacın kalmadığını söyledi. Evinin kapılarını gazetecilere açan Yalova Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personeli Serpil İlgin, dilediği saatte ve istediği yerde rahatlıkla çalışabildiğini, kızı Naz’a ise böylece daha çok vakit ayırabildiğini söyledi.

    Çalışma saatleri konusunda da oldukça rahat olduğunu ve istediği saatlerde çalışabildiğini belirten Serpil İlgin, “Benim çalışma saatlerim genellikle motive olduğum saatler, sabah erken saatler. Sabah erken saatlerden sonra da yine kalan işlerimi gün içinde değil de daha çok akşam saatlerini, kızım uyuduktan sonra ya da bütün işlerim bittikten sonra yapabiliyorum. Ben tanımlı işlerimde, örneğin bir günde bitirmem gereken işlerimde, bir gün içinde yaptığım sürece bizim için günün hangi saatinde yaptığımızın bir önemi yok. Önemli olan yetiştirebilmek. Dolayısıyla genelde çok erken saatleri ve akşam geç saatleri tercih ediyorum.” diye konuştu.

    Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da sistem hakkında bilgi verdi. Projenin bir ‘devrim’ niteliği taşıdığını dile getiren Başkan Koçal, “Zambak adını verdiğimiz proje Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetim cümlesinin kısaltılması. Aynı zamanda çiçek kenti olan Yalova’da bir çiçeğin adını biz buna verdik. Elektronik imza ile ruhsatları dijital ortamda getirdi. Biz dedik ki ruhsatlar bir günde verilecek. Şimdi bu deklare edilmiş bir süreçtir. Bu bir günde verilmezse hiç kimsenin inisiyatifi olmadan sistem bunu ortaya çıkarıyor. Bilgi toplumunda paradigmalarıyla beraber böyle yeni bir devrim dediğimiz, sanayi toplumunun kamu yönetim mantığını artık çöpe atan ciddi bir dönüşümdür Zambak Projesi.” şeklinde konuştu.

    Bir gazetecinin proje konusunda kanunen bir sıkıntının olup olmaması konusunda yönelttiği soruya da yanıt veren Başkan Koçal, “Şu anki mevcut cari yasa ve yönetmeliklerle çelişen yanları var. Bunu da biz ilgili bakanlıklara, Devlet Personel Dairesi gibi ilgili yerlere iletiyoruz. Onlar da yeni dönüşümün, devrimin adapte olacak dönüşümlerin hazırlıklarını yapmakla sorumlular. Şu andaki memur yasasında 8-5 olmazsa olmazdır. Oradaki kavram şudur; bir yerde bir personel sabit duracak, onun başında amiri yani çavuşu onu gözlemsel olarak denetleyecek. Artık buna gerek kalmadı. Artık üretim böyle olmuyor. Böyle olmadığına göre 8-5 mantığı ile denetlenmesi sürecinin değişmesi lazım. Bunlar zaman içinde yapılacak diye düşünüyoruz”. diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.