Dolar 34,2688
%0.08
Euro 37,6567
%0.07
Altın 2.915,450
%-0.21
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni nesil çöp toplama araçları Kadıköy'de hizmete girdi

Yeni nesil çöp toplama araçları Kadıköy'de hizmete girdi

Kadıköy'de evsel atıkların toplanmasında kullanılmak üzere 10’u hibrid sistemli, 5’i ise yüzde 100 elektrikli olmak üzere 15 adet yeni nesil çöp toplama aracı hizmete girdi. Karbon salımı düşük, sessiz çevre dostu olan yeni nesil araçlar...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 14:46
Kadıköy'de evsel atıkların toplanmasında kullanılmak üzere 10’u hibrid sistemli, 5’i ise yüzde 100 elektrikli olmak üzere 15 adet yeni nesil çöp toplama aracı hizmete girdi. Karbon salımı düşük, sessiz çevre dostu olan yeni nesil araçlar ile çöpler toplanırken gürültü duyulmayacak.

Avrupa’nın bir çok önemli kentinde kullanılan hibrid sistemli evsel atık toplama araçları artık Kadıköy’de de hizmet verecek. İnsan sağlığına ve çevreye olumlu katkıları nedeniyle tercih edilen hibridli araçlar törenle Kadıköy’de hizmete girdi. Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu çarşı ve meydanlarda kullanılan elektrikli hibrid araçlar, Kadıköy Belediyesi’nin isteği doğrultusunda Hollanda ve İtalya’da üretildi.

Avrupa da yeni nesil çöp toplama araçları, bir çok teknik üstünlükleri nedeniyle tercih ediliyor. Hibrid araçlarda üst ekipmanın aracın motorundan bağımsız batarya sistemi ile çalışması sayesinde atıkların toplanmasında kullanılan konteynerlerin boşaltılma işlemi sırasında gürültü en düşük seviyeye iniyor. Aynı zamanda konteyner boşaltmasında yüksek devirlerde motor çalışması olmaması veya motorun çalışmasına ihtiyaç bulunmaması nedeniyle egzoz gazı emisyonu sıfıra düşüyor. Uluslararası akredite kurumların onayladığı bu araçlarda aynı zamanda gelişmiş elektro manyetik alan koruma sistemi de bulunuyor.

Yeni Nesil Çöp toplama araçlarının tanıtımını ve ilk kullanımını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yaptı. Araçlara binerek tur atan Öztürk, Kadıköy’ün çöp topla konusunda da fark oluşturduğunu, yeni nesil araçlarla çevreye zarar vermeden hizmet üreteceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.