Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Parkımıza dokunmayın, çocuklarımızın oynayacağı başka yer yok'

'Parkımıza dokunmayın, çocuklarımızın oynayacağı başka yer yok'

Bahçelievler’in en büyük yeşil alanı konumundaki 15 dönümlük Yenibosna Kuleli Parkı’na otopark ve semt pazarı yapılacak olması, semt sakinlerinin tepkisine neden oldu. Nefes alabildikleri en önemli yeşil alanın yok olmasından endişe eden...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 14:51
Bahçelievler’in en büyük yeşil alanı konumundaki 15 dönümlük Yenibosna Kuleli Parkı’na otopark ve semt pazarı yapılacak olması, semt sakinlerinin tepkisine neden oldu. Nefes alabildikleri en önemli yeşil alanın yok olmasından endişe eden Yenibosnalılar, “Parkımızı seviyoruz. Çocuklarımızın oynayacağı başka bir yer yok.” dedi. Bahçelievler Belediyesi'nin hazırladığı yeni projeye kapsamında Kuleli Parkı'nın altına 450 araçlık katlı otopark yapılacak. Yeni projeye göre mevcut parktaki yeşil alan azalacak. Parkın bir kısmı ise semt pazarı için ayrılacak.

Durumdan haberdar olan semt sakinleri, yeni projenin durdurulmasını talep ediyor. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Yenibosnalılar, içerisinde sağlıklı yaşam yürüyüş yollarının da bulunduğu parktaki yeşil alanın ciddi derecede tahrip olmasından endişe ediyor. Yeni projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Yenibosnalılar, “Parkımızı bu haliyle beğeniyoruz. Bu park çocuklarımızın oynayacağı yegane bir park alanı. Bu şekilde güzel; gelip gidiyoruz. Bozulmasını istemiyoruz. Biz parkımızdan memnunuz . Başka gidecek bir yakın yerimiz yok. Çocuklarımızın oynayacağı başka bir yeri yok. Park alanımız yok. Yeşillikten memnunuz. Parkımızı çok seviyoruz. Bozulmasını da istemiyoruz. Üç aylık bir bebeğimiz var, onun da burada büyümesini istiyoruz.” şeklinde duygularını dile getirdi.

“Biz senelerdir hep burada vakit geçiriyoruz. Eğer burası özelliklerini kaybederse yeni projeyi istemeyiz; böyle daha iyi. Böyle kalsın daha iyi.” ifadelerini kullanan semt sakinleri, “ “Belediyemizden memnunum, çalışmaları güzel. Ama Yenibosna’nın nüfusu göz önünde bulundurarak böyle bir yeşil alanın büyütülmesi gerekirken, küçültülmesine gönlüm razı olmuyor.” dedi.

‘OTOPARKI, PARKIN YARISININ ALTINA YAPACAĞIZ’

Bu arada, yeşil alan olarak kullanılan parkın otoparka çevrilmesini istemeyen semt sakinleri, belediyeyi e-posta yağmuruna tuttu. Projenin yanlış anlaşıldığını aktaran Bahçelievler Belediyesi yetkilileri ise otopark tamamlandıktan sonra üst yüzeyin yeniden park olarak kullanılacağını söyledi. Ayrıca parkın içine semt pazarının da kurulacağı bir yer yapılacağını aktaran yetkililer, sökülen ağaçların başka yerlere dikildiğini belirtti. Belediye yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Kuleli Parkı 14 bin 500 metre karelik bir alana sahip. Otopark, 7 bin metrekarelik alanın altında yapılacak. Üstü ise yeşil alan olarak kalacak. Koşu alanları, ağaçlar bulunacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.