Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'STK'lar Ankara'ya gelemiyor'

'STK'lar Ankara'ya gelemiyor'

CHP ve STK'lardan ortak açıklama: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ankara'ya gelmek isteyenlerin seyahat özgürlüğü engelleniyor.

  • Ege Postası
  • 29.10.2012 - 09:35
ANKARA- Ankara Valiliği’nin sivil toplum örgütlerinin yürüyüşüne izin verilmeyeceği açıklamasının ardından STK’lar ve CHP’den ‘Ankara'ya gelecek olan bazı sivil toplum örgütlerinin üyelerinin seyahatinin engellendiği’ iddia edildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi'nde yapılan ortak basın açıklamasında Birleşik Kamu İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Türkiye Gençlik Birliği Başkanı İlker Yücel, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli ve Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir de hazır bulundu.

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, yarın saat 11.00'de birinci Meclis'in önünde 29 Ekim'i kutlayacaklarını hatırlattı ve Ankara'ya gelerek kutlamaya katılmak isteyenlerin seyahat hakkının kısıtlandığını söyledi.

Anayasa'da bir suç isnadı olmadıkça hiç kimsenin seyahat özgürlüğünün engellenemeyeceğini belirten Çölaşan, ''Ortada bir suç yok. Hukuk devletinde böyle bir işleme tevessül etmek tek başına suçtur'' dedi.

CHP İDDİAYI TEKRARLADI

Aynı iddiayı kısa süre sonra Denizli’de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin dille getirdi.

Keskin, ''Ankara'da yapılacak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak isteyen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının kiraladığı otobüslerin illerden çıkışının engellendiğini'' söyledi.

HALKLA BULUŞMA

Keskin, yazılı açıklamasında, ''Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının içini boşaltanlar ve halkın coşkusundan korkanlar yasakçı zihniyetinin halkasına bu kez faşist uygulamalarını ekleyerek, insanlarımızı korkutarak sindirmeye yönelmişlerdir. Bu yöntemi uygulayanlar ileride yaptıklarının da hesabını vereceklerdir..." dedi.

“Tüm sorumluları ve valileri uyarıyoruz. Cumhuriyet kutlamalarının üzerinden ellerinizi çekin” diyen Keskin, “Hangi yasaklamayı getirirlerse getirsinler Cumhuriyet Bayramı'nı Ankara'da, Ulus'ta halkın da katılımıyla en coşkulu şekilde kutlayacağız. Estirilen bu faşizm rüzgarını da geri püskürteceğiz'' ifadelerini kullandı. (Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.