Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Saltanatın Adımları Anadolunun Destanı' beğeni topladı

'Saltanatın Adımları Anadolunun Destanı' beğeni topladı

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gerçekleştirdiği “Saltanatın Adımları Anadolu’nun Destanı' isimli dans gösterisi, Bursalı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.     Merinos Atatürk Kongre ve...

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 14:23
Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gerçekleştirdiği “Saltanatın Adımları Anadolu’nun Destanı' isimli dans gösterisi, Bursalı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

    Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen gösteride, Bursa'nın yanı sıra, Bilecik, Artvin, Adana, İzmir, Gaziantep, Trabzon ve Van yöresinden eserler sahnelendi. Minikler, Yıldızlar, Üst Grup ve Masterler kategorilerinde toplam 182 dansçı ile sahneye çıkan Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekipleri, her bir yöreden 5-6 farklı dans gösteri sahneledi.

    Salonu dolduran izleyiciler, gösterileri fotoğraf makinesi ve cep telefonları gösteriye kaydetmeye çalıştı. Sergiledikleri gösteriler ile Anadolu’nun dört bir yanından yansıyan yöresel dansları Bursalılarla buluşturan, izleyenlere görsel bir şölen sunan Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, salonu dolduran yaklaşık bin 500 kişi tarafından ayakta alkışladı.

    Osmangazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Kenan Kır, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri etkinliğin, bu yıl 'Saltanatın Adımları Anadolu’nun Destanı' adıyla sahneye konduğunu söyledi. Kenan Kır, “Bu tür etkinlikler, farklı yörelerin sanat ve kültürel faaliyetlerinin tanıtımı ve yaşatılması adına son derece önemli. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de, kültürümüzün yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması adına her yıl bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bizlere her türlü desteği veren sayın başkanımız Mustafa Dündar'a da, sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.