Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Şehir içi hız limitinin 90'a çıkarılması can ve mal güvenliğini tehdit eder'

"Şehir içi hız limitinin 90'a çıkarılması can ve mal güvenliğini tehdit eder"

Şehir içi hız limitlerinin 50 kilometreden 90 kilometreye çıkarılacağı bilgisi tartışmaları da beraberinde getirdi. Şehir içi hız limitlerinin tüm ülkelerde 50 kilometre olduğuna dikkat çeken Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma...

  • Ege Postası
  • 04.09.2013 - 10:31
Şehir içi hız limitlerinin 50 kilometreden 90 kilometreye çıkarılacağı bilgisi tartışmaları da beraberinde getirdi. Şehir içi hız limitlerinin tüm ülkelerde 50 kilometre olduğuna dikkat çeken Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Genel Başkanı İhsan Memiş, bu hızın 90 kilometreye çıkarılmasının her açıdan can ve mal güvenliğini topyekün tehdit altına alacağını söyledi.

2011 yılında statüsü büyükşehir olan illerin şehirlerarasına giden mucavir alanlarında UKOME kararı ile hızın yalnız mucavir alan kapsamında 70 kilometre olduğunu hatırlatan Memiş, basında çıkan haberlerde kent içi yollarda bu hızın 90 kilometre olacağının vurgulandığına dikkat çekti. 70 kilometre uygulamasının üç yıldır devam ettiğini dile getiren Memiş, şöyle devam etti: "Ancak artan araç trafiğinde bu hızda birikmeler olmuş ve kameraya yaklaşan araçlar yavaşlamakta ve daha sonra yeniden hızlanmaktadır. Bu gerçeğe uygun olmayan yavaşlama ve yeniden hızlanmayı ortadan kaldırmak ve trafiğin daha akıcı olması için şehirlerin mucavir alan içerisinde kalan ve diğer şehirlerle bağlantı kuran ana çıkış yollarında yapılan kanun taslağında hız 90km/s saate çıkarılabilir denmektedir. Bu artırmaya yine UKOME karar verecektir. UKOME bu kararı verirken elbetteki günlük araç sayımları ve pik saatleri ve diğer teknik hususları de dikkate alacaktır. Yani istatistik bilimini kullanacaktır. Yani, kent içerisindeki cadde, bulvar ve sokaklardaki hız limitleri 50 kilometre saatden 90 kilometre saate çıkmayacaktır. Çünkü bu hayatın ve trafiğin güvenlik realitesine aykırıdır. Trafik ve yol güvenliğinde haberlerin kaynaklarının daha realiteli, doğruluğu ve güvenilirliği araştırılmadan yapılan yayınlar tüm toplumu gereksiz yere rahatsız ettiği gibi, gereksizde tartışmalara sebebiyet vermektedir. Kaldıki Emniyet Genel Müdürlüğü hızın kontrolü ve hızın getirdiği felaketi çok yakından bilmektedir."




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.