Dolar 34,2640
%-0.02
Euro 37,3969
%-0.26
Altın 2.918,010
%-0.35
Bist-100 8.699,00
%-1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Seslerle Anadolu' Batmanlı sanatseverlerle buluşacak

'Seslerle Anadolu' Batmanlı sanatseverlerle buluşacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi, gösterildiği tüm illerde kapalı gişe oynayan, Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu “Büyük Güneydoğu Anadolu” turnesi kapsamında Batmanlı...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 19:16
Mersin Devlet Opera ve Balesi, gösterildiği tüm illerde kapalı gişe oynayan, Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu “Büyük Güneydoğu Anadolu” turnesi kapsamında Batmanlı sanatseverlerle buluşacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç’ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan’a ait “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu “Büyük Güneydoğu Anadolu” turnesi kapsamında Batman’da, 3 Haziran 2013 Pazartesi günü saat: 20.00’de Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda sahneleyecek.

Eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan’a, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz’a, dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu’na, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait.

Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu’nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana’ya, Köroğlu’na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan “Seslerle Anadolu” izleyicisine orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada; “Büyük Güneydoğu Anadolu Turnesi kapsamında 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu Batman’da sahneleyeceğiz. Anadolu’nun kültürel zenginliğinin sahneye taşındığı bu güzel eserle Batmanlı sanatseverlerin karşısına çıkmak, kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla hizmet etmek bizleri mutlu etmektedir. Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununa tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.