Dolar 34,0831
%0.2
Euro 38,0633
%0.02
Altın 2.841,680
%0.44
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Tencere-tava yüzünden psikolojim bozuldu, taşınacağım' (Özel)

'Tencere-tava yüzünden psikolojim bozuldu, taşınacağım' (Özel)

Beşiktaş’ta Hilal K. isimli ev hanımı Gezi Parkı eylemleri sırasında aynı apartmanda oturduğu komşularının balkonda tencere-tava çalarak gürültü yaptıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Savcılık da tencere-tava çalan anne ve iki...

  • Ege Postası
  • 20.08.2013 - 13:06
Beşiktaş’ta Hilal K. isimli ev hanımı Gezi Parkı eylemleri sırasında aynı apartmanda oturduğu komşularının balkonda tencere-tava çalarak gürültü yaptıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Savcılık da tencere-tava çalan anne ve iki çocuğu hakkında ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak’ suçundan 3 aydan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Yaşanan olaylar sebebiyle psikolojisinin bozulduğunu belirten davacı Hilal K., savcının ceza talebi karşısında, “Tabii ki bir cezası olmalı. Beşiktaş’tan bu olaylar yüzünden taşınacağım.” dedi.

Dikilitaş Mahallesi’nde oturan ev hanımı Hilal K., 2 Haziran’da üst katta oturan komşularının, Gezi Parkı nedeniyle tencere tava çalarak kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle polise şikayette bulundu. Hilal K., üst katta oturan Filiz D. ile oğlu Onur A. ve kızı Tuğçe A.’nın sürekli bağırarak, tencere tava çaldıklarını anlattığı ifadesinde şu iddiaları sıraladı: “2 Haziran günü saat 01.00 sıralarında sert cisimlerle tencere ve tavalara vurarak, gürültü yapmaya devam ettiler. Yatağımdan kalarak, balkona çıktım. ‘Neden tencere tava çalıyorsunuz. Rahatsız ediyorsunuz’ diye bağırdım. ‘İçeri gir’ diyerek, yüzüme toprak attılar. En son balkonuma sular aktığını gördüm. Mutfağıma sular girdi. Balkonunu yıkayan Filiz A.’yı uyarınca hakaret etti. Sonra kızı ‘Sen nasıl anneme hayvan dersin, bağırırsın’ diyerek hakaret ve tehditte bulundu. Polisi aradım.”

Şikayet üzerine anne ve iki çocuğu polis merkezine ifadeye çağrıldı. İfadelerin alınmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Salih Çakmak, Filiz D. ile çocukları hakkında ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak’ suçundan 3’er aydan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

Oturduğu evde gazetecilerin sorularını cevaplayan Hilal K., “Gezi olaylarının büyük olduğunu bilmiyordum. Saat 02.00’de gürültüye uyandım. Başbakan’a hakaret ediyorlardı. ‘Uyan Türkiye’ diye bağırıyorlardı. Onların gürültüsü bana geliyordu. Sokakta 150 daire vardır. Ama 10 daire tencere tava çalıyordu. Çok endişe duydum. Bir anda ‘İç savaşa doğru gidiyoruz’ diye düşündük. Dünyam değişti.” diye konuştu.

‘ŞİKAYETİ BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMASINDAN ÖNCE YAPMIŞTIM’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tencere tava eylemlerinden rahatsız oluyorsanız, şikayet edin.” Açıklamasından önce kendisinin şikayetçi olduğunu ifade eden Hilal K. “Gece 2’den 3’e kadar insanlar bağırıyor. Bir saat tencere tava çalınır m? 3-4 gün böyle gitti. Sineye çektik. Olayların şiddetlendiği bir gün uyandım ve delirdim. Olaylar yakın olması sebebiyle Beşiktaş çok değişti. ‘Ne yapıyorsunuz'’ dedim. Bağırdım. Başbakana küfür ediyorlardı. ‘Başbakan istifa etsin.’ diyorlardı. Ben de onlara ‘Beni niye rahatsız ediyorsunuz'’ dedim. O kadın da bana toprak attı. Daha önce de benim camıma toprak attığı için ondan başka atan yok. Ben hakaret eden bir insan değilim. ‘Ahlaksız ve hayvan’ dedim. Ama hayvan iyi bir şey. Hayvan yapmaz bunu. Yüzüm gözüm toprak oldu. Başbakandan hoşlanmıyor olabilirler ama bana niye işkence ediyorla? ifadelerini kullandı.

Savcının bir yıla kadar hapis cezası istemesi karşısında da konuşan Hilal K., “Tabii ki bir cezası olmalı. Psikolojim üzerinde de baskı kuruldu. Ben halen normalleşemedim. O zaman hepimiz çıkalım her şeye tencere tava çalalım. Ben kuş beslerken kirlilik oluyor diye belediye geldi. Gürültü olunca da belediye gelseydi. Az bile yani.” şeklinde konuştu.

‘PSİKOLOJİM BOZULDU, TAŞINACAĞIM’

Beşiktaş’tan artık taşınmak istediğini dile getiren Hilal K. “Başka semtlerde de olaylar olmuştur ama bu kadar olmamıştır. Çok korkutucuydu. Psikolojim bozuldu. Eylül’de bir daha hazırlanıyorlarmış eylem yapmaya. Mısır, Suriye örnek olur bize. İnşallah bir daha yaşanmaz bu tip olaylar.” dedi.

BAŞBAKAN YASAL OLARAK SUÇ DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, 21 Temmuz’da tava ve tencerelere eylemiyle ilgili şunları söylemişti: “Yasal olarak bu suç. Suç olduğuna göre, niçin hakkını savunmuyorsun kardeşi? Senin apartmanında tencere-tava çalan mı var. Hemen yargıya taşı bunu. Hakkınızı, hakkımızı aramadığımız sürece daha boynumuzda çok boza pişirirler.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.