Dolar 34,2555
%0.1
Euro 37,5486
%0.19
Altın 2.872,220
%0.09
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Tüketiciyi Koruma Kanun Tasarısı, bankaların isteğine göre şekillendi'

'Tüketiciyi Koruma Kanun Tasarısı, bankaların isteğine göre şekillendi'

Tüketici Hakları Deneği (THD), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi ve Ticaret Komisyonu’ndan geçen Tüketiciyi Koruma Kanun Tasarısı ile tüketicilerin faiz lobisine teslim edileceğini söyledi. Dernek yeni hazırlanan kanun tasarısında...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 14:14
Tüketici Hakları Deneği (THD), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi ve Ticaret Komisyonu’ndan geçen Tüketiciyi Koruma Kanun Tasarısı ile tüketicilerin faiz lobisine teslim edileceğini söyledi. Dernek yeni hazırlanan kanun tasarısında en çok tüketici şikayetine konu olan bankaların ücret, masraf ve komisyon almalarının tasarı ile yasal hale getirildiğini, bu haliyle tüketicinin dava açabilme, hak arayabilmesinin önünün kapatıldığını öne sürdü.

THD, TBMM’de Sanayi ve Ticaret Komisyonu’ndan geçen Tüketiciyi Koruma Kanun Tasarısı’nı protesto etmek için Kızılay’da toplandı. Dernek adına basın bildirisini okuyan THD Başkanı Turhan Çakır, tasarının 4.maddesinde, bankaların ücret, masraf ve komisyon alabileceklerinin kabul edildiğini iddia ederek, “Halen uygulanmada olan mevcut yasada olmayan hükümler mevcut tasarıda bankaların istekleri doğrultusunda yasal hüküm ve garanti altına alınarak tüketicilerin dava açabilme, hak arayabilmelerinin önü kapatılmıştır. Artık, tasarı bu şekilde Meclis Genel Kurulu'nda kabul görüp yasalaşırsa tüketiciler dava açamayacak ve tüketici sorunları hakem heyetlerine başvuruda bulunarak haklarını arayamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, tasarının 4.maddesinde bankaların yanı sıra, tüketicilerle sözleşme imzalayan tüm şirketlerin ücret ve masraf almaları da hüküm altına aldığını ileri süren Çakır, “Böyle olunca, GSM şirketlerinin, elektrik, doğalgaz, su dağıtımı yapan kuruluşlar ile diğer tüm şirketlerin ücret ve masraflarla tüketicileri soymaları yasal hale getirilmiştir. Oysa, bu hükümlerin hiçbiri tasarının ilk halinde yoktu.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.