Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Türk kolejlerinde görevli öğretmenlerin yaptığı hizmetler parayla ölçülemez'

"Türk kolejlerinde görevli öğretmenlerin yaptığı hizmetler parayla ölçülemez"

Madagaskar’da bulunan Uluslararası Türk Işık Koleji öğrencilerinin ziyaret ettiği Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Türk kolejlerinde görev yapan öğretmenlerin yaptığı hizmetlerin parayla ölçülemeyeceğini dile getirdi. Okul müdürü...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 18:34
Madagaskar’da bulunan Uluslararası Türk Işık Koleji öğrencilerinin ziyaret ettiği Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Türk kolejlerinde görev yapan öğretmenlerin yaptığı hizmetlerin parayla ölçülemeyeceğini dile getirdi.

Okul müdürü Ökkeş Özgüven ve aynı okulda Türkçe öğretmenliği yapan eşi ile birlikte ilçeye gelen, Madagaskarlı üç kız öğrenci öğretmenleri ile birlikte Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve İlçe Emniyet Müdürü Murad Ardıç, makamında ziyaret etti. Ziyarete Erzin Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Önce Belediye Başkanı Kasım Şimşek’i ziyaret eden öğrenciler, başkanlık makamında mini bir konser verdi. Büyük bir fedakarlık yaparak ülkemizden binlerce kilometre uzaklıkta bulunan ülkelere giderek oralarda okul açmanın bu dünyada karşılığının olmayacağını söyleyen Belediye Başkanı Kasım Şimşek, öğretmenlerin verdiği hizmetlerin parayla ölçülemeyecek kadar büyük bir fedakarlık olduğunu söyledi. Şimşek bu okullarda Türkçe ve İngilizce öğretildiğine dikkat çekti.

Buraya gelen öğrencilerin güzel aksanla konuştukları Türkçe karşısında oldukça şaşırdığını ifade eden Başkan Şimşek., "Bu öğrenciler Afrika’da gönül elçisi olacaklar. Bu eğitim çalışmaları dünyada her yerde kendisini gösteren bir çalışmadır. Fedakarlık yapan okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Artık günümüzde her şey uluslararası nitelik taşıyor. Birbirimizi tanıyacağız, birbirimizi anlayacağız ve birbirimize daha çok sevgi ve saygı duyacağız. Barış böyle sağlanır." dedi.

Daha sonra İlçe Emniyet müdürü Murad Ardıç’ı da makamında ziyaret eden öğrenciler, burada Türkçe şarkı ve türkü söylediler. Emniyet Müdürü Ardıç, "Kültürümüzü yakından gören ve bizleri tanıyan bu öğrenciler ileriki yıllarda, uluslararası platformlarda ülkemizin bilinmeyenlerini kendi gözlemleriyle aktaracaklar ve bir nevi fahri vatandaşımız olacaklardır. Kendilerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.