Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Vefa Hizmeti' projesiyle, 70 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor

'Vefa Hizmeti' projesiyle, 70 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi yeni hizmete sunduğu 'Vefa Hizmeti' projesiyle, 70 yaş üstü vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Proje kapsamında 70 yaşındaki Emine Gülhan’ın evine konuk olan Şehitkamil Belediyesi ekipleri,...

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 16:31
Gaziantep Şehitkamil Belediyesi yeni hizmete sunduğu 'Vefa Hizmeti' projesiyle, 70 yaş üstü vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Proje kapsamında 70 yaşındaki Emine Gülhan’ın evine konuk olan Şehitkamil Belediyesi ekipleri, kuaförlük hizmeti, detaylı ev temizliği ve pratik ev düzenlemesi yaparak yaşlı insanların dertlerine derman oluyor.

    Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata Vefa Hizmeti Projesi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor. Özellikle 70 yaş üzeri yaşlıların tüm ihtiyacını karşılayan proje sayesinde ilçede bulunan birçok vatandaşın ihtiyacı görülüyor. Şehitkamil Belediyesi'nin oluşturduğu ekip kuaförlük hizmeti, detaylı ev temizliği ve pratik ev düzenlemesi yaparak evinde bu hizmetleri yapamayan birçok vatandaşın derdine derman oluyor. 70 yaşındaki Emine Gülhan’ın evine konuk olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

    "Yaşlılara vefa bizim asli görevimizdir" diyen Başkan Fadıloğlu, “İlçede yaşayan 70 yaşın üzerinde, kendi yanında evladı ve akrabası olmayan, bir başına yaşayan vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak için Vefa Hizmeti projesi hazırladık. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ilçe sınırları içinde 70 yaşın üzerinde 24 bin 879 yaşlı bulunuyor. Şu anda mahallelerimizde tespit çalışmalarımız halen devam ediyor. Bu vatandaşlarımızın özellikle sosyal yardımlardan faydalanması noktasındaki evrakları tarafımızdan yaptırılıp, onların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde verilen yardımlardan faydalanmasını, diğer taraftan da yaşamlarını devam ettirirken karşılaştıkları güçlükleri gidermek adına faaliyetlerde bulunuyoruz.” dedi.

    İlerleyen yaşı itibari ile ev işlerini tek başına yapamadığını dile getiren Emine Gülhan, “Evime kadar gelip bütün işlerimi yaptılar. Köşe bucak her temizlendi. Ev eşyalarımın yerleri düzeltildi. Saç bakımımda yapıldı. Bizim için büyük bir nimet. Böylesine güzel bir hizmeti faaliyete geçirdiği için belediyemize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.