Dolar 34,1101
%-0.15
Euro 38,2787
%0.3
Altın 2.899,450
%-0.71
Bist-100 9.674,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1. Berat Cömertoğlu Öğrenci Sempozyumu başladı

1. Berat Cömertoğlu Öğrenci Sempozyumu başladı

Şereflikoçhisar Belediyesi ile Aksaray Üniversitesi Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu'nun ortak çalışması olan 1. Berat Cömertoğlu Öğrenci Sempozyumu başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 12:17
Şereflikoçhisar Belediyesi ile Aksaray Üniversitesi Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu'nun ortak çalışması olan 1. Berat Cömertoğlu Öğrenci Sempozyumu başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Doç. Dr. Mutlu Uygun yaptı. Yrd. Doç. Dr. Mutlu Uygun, sempozyumu geleneksel hale getirerek her yıl akademik düzeyde gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Sempozyum detayları ile ilgili bilgiler veren Uygun, "Üniversitenin bu günlere gelmesinde tartışmasız en büyük emek merhum Berat amcamıza aittir." dedi.

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ise "Bir yiğit geldi geçti bu fani dünyadan. İz bırakarak, eserler bırakarak, gönüllere taht kurarak eserler bırakarak... Berat Cömertoğlu Şereflikoçhisar’da hayrın ve hayır yapmanın öncülüğünü yaptı. Hayır yapmayı öğretti bize, içinde bulunduğumuz kurum ve orta öğretim yurdunun yanı sıra her Ramazan ayında yoksullar onun gönderdiği gıda paketleri ile sevindi, engelli hemşerilerimiz onun gönderdiği akülü arabalarla gezdi, binlerce dualar seninle olsun Berat Amca. Binlerce Fatihalar senin olsun." diye konuştu.

Altuğ, konuşmasının devamında, "Allah cömerttir cömert olanları sever ve bir soy isim bir aileye ancak bu kadar yakışır. Şereflikoçhisar Cömertoğlu ailesini hep baş tacı edecek ve hayır dua ile anacaktır. 4 yıl önce meslek yüksekokulumuzda 300 öğrencimiz vardı. Bugün 730 öğrencimiz ve 20 akademik personelimiz var. Bu da sayın rektörümüzün Üniversitemize verdiği desteği göstermektedir." dedi.

"KİMSE ZENGİNLİK İLE HAYIRSEVERLİĞİ BU KADAR GÜZEL HARMANLAYAMAZ"

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da konuşmasında Berat amcanın dünyada yaptığı hayırlı hizmetlerin sevabının ahirete kadar devam edeceğini ve bu hayırlı işleri devam ettirecek hayırlı evlatları olduğunu ifade ederek, "Berat amcamız zenginlik ve hayırseverliği harmanlayabilmiş sayılı insanlardadır. Herkes zengin olabilir ama kimse zenginlik ile hayırseverliği bu kadar güzel harmanlayamaz." şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, konuşmasının devamında, Aksaray Üniversitesi olarak ilklere imza attıklarını ifade ederek 2 yıl içinde fiziksel kapasitelerini ikiye katladıklarını ve bu şekilde bir büyüme gösteren tek üniversite olduklarını ifade etti ve üniversite bünyesinde 8 fakültelerinin olduğunu ifade etti.

"BABAMIN HAYATINI ANLATMAKTA ÇOK ZORLANIYORUM"

Sempozyumun onur konuğu olan merhum Berat Cömertoğlu’nun oğlu Ufuk Cömertoğlu ise konuşmasında Şereflikoçhisar Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi’nin birlikte düzenledikleri 1. Berat Cömertoğlu Öğrenci Sempozyumu’ndan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Berat Cömertoğlu adına biyografi kitabı çalışmalarının olduğunu ifade eden Ufuk Cömertoğlu, "Babamın hayatını anlatmakta çok zorlanıyorum, eminim bu kitap elinize geçtiğinde babamın hayatını anlatmakta neden bu kadar zorlandığımı anlayacaksınız." dedi.

Sempozyumun ilk günü katılımcılara çeşitli hediye ve plaketler verildi. 3 gün sürecek olan sempozyum, akademik sunumlar ve çeşitli akademisyenlerin söyleşileri ile devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.