Dolar 34,1788
%0.05
Euro 38,2862
%0.32
Altın 2.898,930
%-0.73
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal kabri başında anıldı

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal kabri başında anıldı

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, ölümünün 20. yılında İstanbul'daki kabri başında anıldı. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin organizasyonuyla, Turgut Özal için Türkiye'nin dört bir yanında okunan Hatm-i Şerifler...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 12:10
Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, ölümünün 20. yılında İstanbul'daki kabri başında anıldı. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin organizasyonuyla, Turgut Özal için Türkiye'nin dört bir yanında okunan Hatm-i Şerifler için dua edildi. Cumhurbaşkanlığı'nı temsilen Özal'ın kabrine çelenk konulmasıyla başlayan törende Özal ailesi, dönemin bürokratları ve iş adamları da hazır bulundu.

Turgut Özal, 1993 yılının Haziran ayında Ankara'da rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Ölümünün üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen spekülasyonlar bitmek bilmedi. Zehirlendiğine dair iddialar sonrasında kabri açılan Özal'dan alınan numuneler Adli Tıp Kurumu'nda incelendi ancak kesin bir sonuca ulaşılamadı.

Topkapı'da bulunan Anıtmezar'da yapılan resmi tören ile Özal, ölümünün 20. yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıldı. Tören, kabre Cumhurbaşkanlığı çelenginin konuşmasıyla başladı. Semra Özal, rahatsızlığı nedeniyle tören alanına özel bir sistemle çalışan asansör ile geldi.Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen tarafından konulan çelengin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törene merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın eşi Semra Özal, dönemin bürokratları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, askeri yetkililer, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, Dernek Başkan Vekili Saffet Arıkan Bedük, Turgut Özal'ın oğlu Efe, gelini Sinem, torunu Serra Özal ile vatandaşlar katıldı.

Özal'ın torunu minik Serra, annesiyle birlikte kabir başına gelerek çiçek bıraktı ve dedesi için dua etti. Törenin ardından protokol üyeleri Semra Özal ve diğer aile fertlerine taziyelerini iletti.

'MUHALİFLERİ BİLE ONUN BÜYÜK BİR LİDER OLDUĞUNU BUGÜN KABUL EDİYOR'

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, Özal'ın ölümünün üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen hala unutulmamasını, hayatta iken yaptığı çalışmalara ve duruşuna bağladı. Türkiye'yi geri kalmışlıktan kurtaran en büyük liderlerden birinin Özal olduğunu belirten Demirel, "Bugün, yaşadığı zamanlarda ona muhalif olanlar bile bu gerçeği kabul ediyorlar. Bizim Cumhurbaşkanımız,Başbakanımız gerçekten demokrasiyi, düşünce serbestiyesini ayrım yapmadan dört eğilimi birleştiren, insanları bir araya getiren, ayrılığı ortadan kaldırılan büyük bir liderdi. Onu rahmetle anıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Özal döneminin bürokratlarından Saffet Arıkan Bedük ise taşıdığı vasıflar dikkate alındığında Özal'ın tam anlamıyla bir lider olduğunu söyledi. Liderliğinin altında kendini yetiştirmesi ve dünyadaki gelişmeleri takip etmesi bulunduğunu anlatan Bedük, "Hem dünyadaki gelişimi takip edip kendi ülkesinde uygulamak için proje ortaya koyan, ekibini hazırlayan, vatandaşı kendisine karşı itimat duygusu içine sokan bir kişiydi. O Türkiye'nin önünü açan bir liderdi. O Türk milletine inanan, güvenen bir kişiydi." dedi.

Turgut Özal'ın oğlu Efe Özal, basın mensuplarının sorularına verdiği cevapta, babasını her sene daha fazla özlediğini söyledi. Kamuoyunda babasıyla ilgili iddialar hakkında konuşmak istemediğini belirten Özal, kendisinin daha önce mezarın açılmasına da karşı olduğunu belirtti. Özal, soruşturma ile ilgili iddianamenin kabul edilmesiyle ilgili yorum yapmak ve konuşmak istemediğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.