Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1 Mayıs'ı horon teperek kutladılar

1 Mayıs'ı horon teperek kutladılar

Artvin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'na çıkan işçiler ve aileleri hem piknik yaptı hem de horon oynadı.Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce organize edilen kutlamalar kapsamında bir...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 17:13
Artvin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'na çıkan işçiler ve aileleri hem piknik yaptı hem de horon oynadı.

Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce organize edilen kutlamalar kapsamında bir araya gelen İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü işçileri başta olmak üzere şehir merkezine yaklaşık 7 kilometre mesafedeki bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda piknik yaptı. Şehir merkezinden araçlarla yaylaya ulaşımları sağlanan işçiler, burada kesilen dönerleri birlikte yedi. Aileleri ve çocuklarıyla tulum eşliğinde horon tepen ve halay çeken işçiler, bayramlarını doyasıya kutladı.
Halat çekme yarışması yapan işçilerin kazanma mücadelesi görülmeye değerdi. Çocukların çeşitli oyunlar oynarak kutladığı bayramda işçiler aileleri ile birlikte güzel bir gün geçirdi.

Kutlamalara katılan Artvin Valisi Necmettin Kalkan işçilerle birlikte horon oynadı ve bayramlarını kutladı. Vali Kalkan, ülke genelinde bayramın büyük bir coşku içerisinde kutlandığını belirterek, yaylada bir piknik havasında horonlar oynayarak kutlamanın bir başka güzel olduğunu söyledi. Kalkan şöyle konuştu: "Bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda işçilerimiz, eşleri ve aileleri hep birlikte piknik yapmak suretiyle horonlarla, halaylarla bayramı coşkuyla kutluyor. Ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde çalışan 217 işçimiz ve aileleri baharın gelişinin tadını çıkartıyor. Yeni bir iş sezonuna giriyoruz. Kış mevsiminden çıktık, süratle köy yollarımızın bakım ve onarımını yapmak zorundayız. Bayramla birlikte işçilerimize yeni iş sezonunda moral ve motivasyon vermek için piknik düzenledik."

İşçilerden Ramazan Okumuş da her yıl coşkuyla kutladıkları bayramı bu yıl ilk kez Kafkasör Yaylası'nda aileleriyle birlikte piknik havasında kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.