Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
10 günlük Yağız Ulaş bebek ve annesi 90 saat sonra kurtarıldı

10 günlük Yağız Ulaş bebek ve annesi 90 saat sonra kurtarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB itfaiye ekiplerinin Yağız Ulaş adlı 10 günlük bebeği ve annesini 90 saat sonra Hatay Samandağ’da enkazdan çıkardığını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 10.02.2023 - 00:46
  • Güncelleme: 10.02.2023 - 16:37

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları 8 ilde devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İtfaiyesi'nin 10 günlük Yağız Ulaş bebeği ve annesini 90 saat sonra Hatay Samandağ’da enkazdan çıkardığını açıkladı.

KAHRAMANMARAŞ'TA İKİ ÇOCUK DEPREMİN 4’ÜNCÜ GÜNÜNDE ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan iki ayrı depremin ardından arama kurtarma çalışmaları dördüncü gününde devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezde, 100. yıl Caddesi’nde bulunan bir apartmanın enkazı altında kalan Suriye uyruklu 12 yaşındaki Mahmut ve Azerbaycan Bulvarı’nda bulunan Serap Apartmanı enkazı altında kalan 10 yaşındaki bir çocuk arama ve kurtarma çalışmaları ile kurtarıldı. İki küçük çocuk, ambulansla hastaneye sevk edildi.

ANTALYA İTFAİYESİ, 14 YAŞINDAKİ MAHMUT’U 86’NCI SAATTE KAHRAMANMARAŞ’TAKİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDI 

Depremin 86’ncı saatinde Hatay’da 74 yaşındaki Semiha Alkan ve kardeşi 69 yaşındaki Mehmet Alkan’ı enkazdan sağ olarak çıkaran Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Kahramanmaraş Bahçelievler Mahallesi Ongun Apartmanı’nda depremden 86 saat sonra 14 yaşındaki Mahmut’u da kurtardı.

ÇAĞRIYA SES VERDİ

Ongun Apartmanı enkazında dinleme yapan ve etraftan sessizlik isteyen itfaiye erleri açtıkları delikten, “Sesimi duyan var mı” diye seslendi. Ses alınması üzerine çalışma başlatan ekipler, 14 yaşındaki Mahmut’u enkaz altından çıkararak, sağlık ekiplerine teslim etti. 

86’NCI SAATTE ALKAN KARDEŞLERİ HATAY’DAKİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDI

Hatay’da depremin 84’üncü saatinde 21 yaşındaki Fuat Çamber’i kurtaran Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, bu kurtarıştan iki saat sonra aynı bölgede 74 yaşındaki Semiha Alkan ve 69 yaşındaki kardeşi Mehmet Alkan’ı kurtardı. 

General Şükrü Kanatlı Mahallesi’ndeki Karabay Apartmanı’nın enkazında sismik dinleme cihazıyla yapılan dinleme sonucu enkazın altında canlı olduğunun tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Antalya İtfaiyesi tarafından yapılan 1 buçuk saatlik titiz çalışma sonucu Semiha ve Mehmet Alkan, 5 katlı Karabay Apartmanı’nın enkazından sağ olarak kurtarıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu gözlenen Alkan kardeşler, enkazdan çıkarıldıktan sonra sedyeye alınarak battaniyeye sarıldı.  

GAZİANTEP’TE DEPREMİN 87. SAATİNDE 13 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU SAĞ OLARAK KURTARILDI

Burdur’dan giden öğretmenlerin de görev aldığı Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ile 112 Acil Sağlık görevlileri ve diğer arama kurtarma ekipleri, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremin 87. saatinde enkazdan 13 yaşında Meryem Alhatip isimli bir kız çocuğunu sağ olarak çıkardı.

Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Burdur’dan giden öğretmenlerin de görev aldığı MEB AKUB, 112 Acil Sağlık görevlileri ve diğer arama kurtarma ekipleri Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yıkılan apartmanda bir kız çocuğuna ulaştı. Uzun uğraşlar sonucunda enkazdan çıkarılan Meryem Alhatip, sedye ile ambulansa alınarak tedavi için hastaneye kaldırıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMİN 86. SAATİNDE ANNE VE KIZI ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

Depremin büyük yıkıma yol açtığı Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Niğde UMKE, Rusya ekibi ile yaptığı çalışmalar sonucunda depremin 86. saatinde bir anne ve kızını enkaz altından çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Niğde UMKE, 53 yaşındaki anne ve 22 yaşındaki kızını Rusya arama kurtarma ekibi ile yaptıkları titiz çalışma ile enkaz altından çıkardı. Çıkartılan anne ve kızı ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.