Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
100’ü aşkın aydın Diyarbakır’da işte ilk mesajlar

100’ü aşkın aydın Diyarbakır’da işte ilk mesajlar

100'ü aşkın aydın, Diyarbakır'a 'barış' ziyaretinde bulundu. Burada yapılan toplantıda konuşan Rakel Dink, "Toprak kana doymaz, yeter demeye geldik her tarafa sesleniyoruz: Bunca acı yeter" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.12.2015 - 17:14
100 aşkın akademisyen, sanatçı, gazeteci ve insan hakları savunucusundan oluşan Barış Grubu'nun Diyarbakır'da düzenlediği toplantının açılış konuşmasını Türkan Eçi ve Rakel Dink yaptı.
Bianet'in haberine göre, sabah erken saatlerde Türkiye’nin farklı kentlerinden Diyarbakır’a ulaşan Barış Grubu, saat 12.30 Sümerpark’ta bir toplantı yaptı. 

Toplantının açılış konuşmasını Rakel Dink ve Türken Elçi yaptı.
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi konuklara “hoş geldiniz” diye seslendi: "Bu kış her kıştan daha kış; ölümler kışlardan daha kış. Hadi gel öfkemize ip bağlayalım, O ipleri dipsiz kuyulara salalım. Baharlardan güller toplayalım; kurşunun keskin sesine biz gül atalım. Hoşgeldin kardeşim, acılı yalnızlığıma hoşgeldin."


Fotoğraflar: Bianet
Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de "Hoşbulduk kardeşim, biz de yalnız değilsin demeye geldik" ifadesini kullandı.
Dink, "Toprak kana doymaz, yeter demeye geldik her tarafa sesleniyoruz: Bunca acı yeter. Lütfen her tarafa seslenmeye geldik. Kerdeşçe, insanca Meclis'te konuşun demeye geldik. Bırakın insanlar eceliyle ölsün. Ancak o zaman insanların ardından ayinler de kıvamında olur acılar da..." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.