Dolar 34,2826
%0.03
Euro 37,5010
%0.01
Altın 2.929,940
%0.06
Bist-100 8.763,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2. Uluslararası Bergama Sempozyumu başladı

2. Uluslararası Bergama Sempozyumu başladı

İzmir’in Bergama ilçesinde, belediyeyle Ege Üniversitesi (EÜ)’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Bergama Sempozyumu başladı. Sempozyumda "Antik Çağda Sağlık ve Bergamalı Galen" ile "Kültürlerin Aktarım Aracı Parşömen" konuları...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 12:14
İzmir’in Bergama ilçesinde, belediyeyle Ege Üniversitesi (EÜ)’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Bergama Sempozyumu başladı. Sempozyumda "Antik Çağda Sağlık ve Bergamalı Galen" ile "Kültürlerin Aktarım Aracı Parşömen" konuları ele alınacak.

İlçenin çok katmanlı kültür yapısının insanlığa katkılarının ayrıntılı olarak inceleneceği sempozyum, uluslararası alanda çok iyi bilinen, Bergama’nın öncülük ettiği sayısız bilimsel ve kültürel değer hakkında farkındalık oluşturacak. Zengin birikimin akademisyenler ve bilimadamları tarafından ele alınacağı sempozyumun, zengin tarihi ve kültür birikimiyle ilçeyi ve EÜ’nün onlarca yıllık deneyimini biraraya getireceğinin altını çizen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “İlkini 2011 yılında yine EÜ ile birlikte gerçekleştirdiğimiz sempozyumu bu yıl ikinci kez düzenliyoruz. O zamanki sempozyum, kent konusunda çalışan ve fikir üreten bilim insanlarıyla araştırmacıları biraraya getirmiş, oldukça geniş bir yelpazede yaklaşık 70 bildiri ve poster sunumu yapılmış ve Bergama tümüyle ele alınmıştı. Bildirileri kitap olarak yayınlandıktan sonra bu güzel çalışmayı daha sürdürülebilir bir şekilde temalı olarak, daha da güçlenerek ve uluslararası niteliğini ön plana çıkararak devam ettirmek istedik. Bu yıl Bergama’nın üstün evrensel değerleri içinde en çok öne çıkan iki noktanın ele alınmasına karar verdik.” dedi. Bergama'nın, dünyanın en önemli antik kentlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Gönenç, "Kültürle, bilimle, sanatla anılan, dünyaya parşömen gibi ilkleri kazandırmış Bergama’nın geçmişten gelen birikimini bugünlere taşımak istedik. Aynı zamanda yoğun bir çabamız daha var. Bergama, 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi adayı oldu. Adaylık dosyamızı, ocak ayında Paris’e gönderdik. Şüphesiz ki bu tür çalışmalarda, bilimsel toplantıların önemi büyük.” şeklinde konuştu. İzmir'in EXPO 2020 adayı olduğunu hatırlatan Gönenç, ana temanın "Herkes İçin Sağlık" olması bakımından sempozyumun bu sürece de ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen ise şunları söyledi: “2011 yılında Bergama Belediyesi işbirliğiyle düzenlendiğimiz sempozyum büyük ilgi görmüştü. Bergama’yla ilgili bir sempozyum yapmaya kalktığınızda, çok fazla bilimsel alan ortaya çıkıyor. İkincisini düzenlediğimiz sempozyumda, ilçenin bilim ve kültür tarihini çarpıcı bir biçimde öne çıkarmamıza katkı sağlayacak temaları ele alacağız. Zengin bir içeriğe sahip sempozyumun başarılı geçmesini diliyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.