Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2013 çok daha iyi olacak

2013 çok daha iyi olacak

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül yayınladığı yeni yıl mesajında 2012’de devrim niteliğinde kanunlar çıkardıklarını hatırlatarak 2013’ün çok daha güzel geçeceğine inandığını vurguladı.

  • Ege Postası
  • 31.12.2012 - 10:54

EGE POSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül yeni yıl mesajında şunları söyledi.

Türkiye ve İzmir, bu yıl birçok gelişmeyi içinde barındıran bir yıl yaşadı.  TBMM bünyesinde tartışılan ve kabul edilen çeşitli konulardaki reformlardan yargının verdiği kararlara, hükümetimizin sürdürdüğü demokratikleşme sürecinden yeni anayasa tartışmalarına, iç ve dış politikadaki önemli gelişmelerden ekonomideki gelişmelere ve daha burada sayamadığım birçok baş döndürücü gelişme 2012 yılında meydana geldi. Cumhuriyet tarihinin en büyük kentleşme reformu olan, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda bu yıl içerisinde kabul edildi ve ülkemizin geleceği açısından atılan bu önemli adımı hep birlikte görme imkanı bulduk. TBMM’de kabul edilen kanun tasarısının ardından kentsel dönüşüm ile İzmir’in pilot bölgelerden biri ilan edilmesi ve baştan sona yenilenecek olması bizler için büyük şanstır. Yine İzmir’de EXPO sürecinde yaşanan önemli gelişmeler, gerçekleştirdiğimiz sunumlar ve bunların sonucundaki yansımaları hep bu yıl içerisinde gördük. 2012’den 2013’e güzellikleri, Türkiye ve İzmir için en olumlu, geleceğe yönelik umut dolu gelişmeleri aktarıp, 2013 yılında daha mutlu, daha kalkınmış, daha güçlü, daha büyük bir İzmir için çalışmaya devam edeceğiz.

 YEREL YÖNETİMLER REFORMU

 2012 yılının Türkiye ve İzmir için en önemli reformlarından birisi yerel yönetim reformu olmuştur. Herkes takdir edecektir ki, yerel yönetimlerdeki amacımız şehirlerimizi, yörelerimizi daha yaşanabilir kılmak, yüzü gülen, gülümseyen insanlarla birlikte şehirleri de inşa etmektir. Demokrasinin tabana yayılması, gelişmesi ve özümsenmesi için yerel yönetimlerin güçlü olması, yerel demokrasinin de tam olarak işlemesi gerekmektedir. Yerel yönetimler alanında bir okul olma özelliğiyle ön plana çıkan partimizin gerek yerel yönetimlerde gösterdiği üstün başarılar, gerekse sosyal belediyecilik anlayışı, hükümetimizin ortaya koyduğu kalkınma mücadelesine anlamlı bir katkı yapmaktadır. Bu anlamda gerçekleşen yerel yönetim reformunu oldukça anlamlı, önemli buluyorum ve bu reformun doğru ellerde doğru bir şekilde yönetilen bir İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda İzmir’de belediyecilik hizmetleri açısından bir çığır açacağına inandığımı da belirtmek istiyorum. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki yıl Türkiye için, İzmir için çok daha iyi olacaktır. Ekonominin daha da canlandığı, tam demokratikleşme çabalarının daha kalıcı bir şekilde gerçekleştiği, eğitimden sağlığa, kültürden, tarıma kadar bütün alanlarda sorunların çözüldüğü, çözüme yaklaşıldığı bir yıl olacaktır. Bu vesile ile 2013 yılının milletimiz için sağlık, sıhhat ve refah getirmesini diliyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.