Dolar 34,2749
%0.01
Euro 37,4731
%-0.06
Altın 2.917,890
%-0.35
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“21. asır yaşlılık yüz yılı olacak”

“21. asır yaşlılık yüz yılı olacak”

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Kemal Aydın, 21. asır yaşlılık yüz yılı olacağını söyledi. Uluslararası Gerontoloji ve Geriatri Derneği (IAGG) tarafından her beş yılda bir gerçekleştirilen Dünya Gerontoloji ve Geriatri Kongresi'nin...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 10:53
Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Kemal Aydın, 21. asır yaşlılık yüz yılı olacağını söyledi.

Uluslararası Gerontoloji ve Geriatri Derneği (IAGG) tarafından her beş yılda bir gerçekleştirilen Dünya Gerontoloji ve Geriatri Kongresi'nin 20. geçtiğimiz hafta Güney Kore’de düzenlendi. Başkent Seul’un ev sahibi olduğu kongrenin açılışına Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun video konferans ile konuşma yaptı. 5 bin kişinin katıldığı kongreye Türkiye'den Sağlık Bakanlığı Dışilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nden Koordinatör Gerontolog Dr. Kemal Aydın, Gazi Üniversitesinden Doç.Dr. Ayşe Canatan, Hacettepe Üniversitesi’nden Doç.Dr. Mustafa Cankurtaran ve Doç.Dr. Dilek Aslan, 9 Eylül Üniversitesi’nden Yrd. Doc. Dr. Sema Oğlak, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Tufan gibi isimler katılım gösterdi.

Cihan Haber Ajansı’na yaşlılık ile ilgili açıklamada bulunan Dr. Kemal Aydın, aynı zamanda ev sahipliğini Türkiye’nin yaptığı Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı. Türkiye’nin son 10 yılda yaşlılık alanında dünyaya örnek olacak çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Aydın, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler’de ‘Yaşlı Dostu Ülke’ olması için projelerini önümüzdeki günlerde hükümete sunacaklarını ve ‘2023 Yaşlanma Vizyonu ve Eylem Planı’ hazırlıklarının hızla devam ettiğini belirtti.

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Kemal Aydın, 21. asırın yaşlılık yüz yılı olacağını ifade etti. Aydın, gelişmiş ülkelerin daha da yaşlanacağını ama esas problemi gelişmekte olan ülkelerin yaşayacağını söyledi. Doktor Aydın şöyle konuştu: “Gelişmiş ülkeler önce zengin oldular ve sonar yaşlandılar. Ama gelişmekte olan ülkeler zengin olmadan yaşlı nüfusa kavuşacaklar. Bu ülkeler Çin, Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Endenezya gibi nüfusu fazla olan Asya ülkeleri. Eğer bu ülkeler şimdiden yaşlanma politikalarını iyi yapmazlarsa, gelecekte büyük sorunlarla karşılaşacaklar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.