Dolar 34,0761
%0.04
Euro 37,9780
%0.19
Altın 2.807,480
%0.16
Bist-100 9.774,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
22 yıl sonra şehit arkadaşlarını ziyaret ettiler

22 yıl sonra şehit arkadaşlarını ziyaret ettiler

Şırnak’ta vatani görevini yaparken şehit olan Çağlayanceritli asker, silah arkadaşları tarafından 22 yıl sonra mezarı başında anıldı.Şırnak ili Cizre ilçesi Çağlayan köyünde, 3 Haziran 1991'de su ikmali yaparken teröristlerce pusuya...

  • Ege Postası
  • 22.08.2013 - 15:37
Şırnak’ta vatani görevini yaparken şehit olan Çağlayanceritli asker, silah arkadaşları tarafından 22 yıl sonra mezarı başında anıldı.

Şırnak ili Cizre ilçesi Çağlayan köyünde, 3 Haziran 1991'de su ikmali yaparken teröristlerce pusuya düşürülerek şehit edilen P. Onbaşı Ahmet Yiğit’in mezarını silah arkadaşları ziyaret etti. Aynı timde görev yapan Konyalı Er Arif Yıldırır, Sakaryalı Er Nazmi Karagöz, Zonguldaklı Er Ramazan Karakök, uzun yıllar aradığı ama ulaşamadığı şehit arkadaşlarının ismini, Çağlayancerit Kaymakamlığı'nın 2013 yılında kendi sitesinde yaptığı şehit ziyareti haberi ile görünce, Çağlayancerit ilçesine gelerek şehit Ahmet Yiğit’in mezarı başında dua etti.

Şehit askerin ailelerine uzun zamandır ulaşmaya çalıştıklarını belirten Karagöz, 18 martta kaymakamlık sitesinde çıkan haber üzerine kaymakamlık ile irtibata geçerek şehit ailesine ulaştıklarını belirtti. Karagöz, "Allah, bir daha o günleri kimseye yaşatmasın. Hayatınız tek bir kurşuna bağlı askerde iken terörün ne demek olduğunu arkadaşınız şehit olduğunda ancak anlarsınız." dedi. Yumaklıcerit Belde Belediye Başkanı Murat Ceyhan, şehit ailesine ve misafirlerle ilgilenerek, belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. 3 gazi arkadaş, diğer illerde bulunan asker arkadaşlarını ve ailelerini de ziyaret etmek için ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.