Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
24 kişinin ölümüne sebep olan kaptan tutukladı

24 kişinin ölümüne sebep olan kaptan tutukladı

Çanakkale’de kaçakları taşırken batması sonucu 24 kişinin ölümüne sebep olan teknenin kaptanı R.D. tutuklandı. Kayıp olan kaptan da 12 kişinin kurtulduğu olayda sağ bulundu. Önceleri kendini mülteci olarak tanıtan ve Gürcistan uyruklu...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 17:40
Çanakkale’de kaçakları taşırken batması sonucu 24 kişinin ölümüne sebep olan teknenin kaptanı R.D. tutuklandı. Kayıp olan kaptan da 12 kişinin kurtulduğu olayda sağ bulundu. Önceleri kendini mülteci olarak tanıtan ve Gürcistan uyruklu olduğunu söyleyen kişinin şüpheli davranışları üzerine jandarma ekipleri üzerine yoğunlaştı. Sorgunun ardından az Türkçe bildiğini belirten kişi, R.D. olduğunu ve teknenin kaptanlığını yaptığını itiraf etti. Ezine Jandarma Komutanlığı’nda ifadesi alınan zanlı, bugün adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlı R.D.’nin, jandarmaya verdiği ifadede, “İki katlı sürat teknesiyle bir hafta boyunca Çanakkale çevresinde gezdim. Olay gecesi sahilden mültecileri aldım. Gece olduğu için tam saymadım, 40 civarında mülteci vardı. Yola çıktıktan yaklaşık 2 saat sonra tekne su almaya başladı. Ben de Sahil Güvenlik'e haber verdim. Çok kısa süre sonra tekne de battı. Ben ve birkaç kişi can yelekleri ve su bidonlarıyla hayatta kalmayı başardık.” dediği öğrenildi.

Bu arada olayla ilgili diğer organizatörlerin de yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi. Olay, üç gün önce meydana geldi. Ezine'ye bağlı Tavaklı İskelesi’nin 10 mil açıklarında, kaçakları taşıyan tekne batmıştı. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 24 kişinin cesedine ulaşılmış, 12 kişi ise kurtarılmıştı. Kurtulanlar arasında teknenin kaptanı R.D.’nin de olduğu ortaya çıktı. Sahil Güvenlik ekipleri, bölgede arama çalışmalarına devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.