Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyeli uyruklu şahıs, Vali Büyükersoy'dan yardım istedi

Suriyeli uyruklu şahıs, Vali Büyükersoy'dan yardım istedi

Suriye uyruklu Mehmet Salih Şahin, Vali Vedat Büyükersoy'dan Suriye'deki eşi ve çocuklarının Türkiye'ye getirilmesi için yardım istedi.Suriye uyruklu Türk vatandaşı Salih Şahin, yaklaşık 10 yıldan beri Türkiye'de yaşadığını, ancak...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 17:24
Suriye uyruklu Mehmet Salih Şahin, Vali Vedat Büyükersoy'dan Suriye'deki eşi ve çocuklarının Türkiye'ye getirilmesi için yardım istedi.

Suriye uyruklu Türk vatandaşı Salih Şahin, yaklaşık 10 yıldan beri Türkiye'de yaşadığını, ancak eşi ve 5 çocuğunun Suriye'nin Kamışlı kentine bağılı Dırbasye köyünde kaldığını, onları da yanına almak istediğini söyledi. Şahin, gerek Suriye gerekse Türk makamlarına defalarca başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, bugüne kadar sonuç alamadığını belirtti. Suriye'de devam eden savaş nedeni ile eşinin ve çocuklarının yanına gidemediğini anlatan Şahin, "Savaştan önce çıkardığım çifte vatandaşlık pasaportu ile zaman zaman gidip çocuklarımı görüp geliyordum. Savaş başladıktan sonra gidip gelemiyorum. 5 yıldan beri Muş'ta bir şirkette çalışıyorum. Türk yetkililerden çocuklarımın Türkiye'ye getirilmesi yönünde yardım istiyorum." diye konuştu.

Konu ile ilgili Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü ile görüştüğünü vurgulayan Vali Vedat Büyükersoy ise "Yaş konusundaki farlılıktan dolayı aynı vatandaş olup olmadığından tereddütün giderilmesi lazım. Bu tereddütün giderilmesi için ya Türk mahkemelerine başvurulacak ya da Suriye makamlarına müracaat edecek. Ancak mahkemelerin vereceği karar sonucu çocuklarını Türkiye'ye getirebilir. Suriye'de yaşanan savaş sebebiyle mahkeme olmadığına göre yapılacak bir şey yok. Çünkü Türkiye'de aldığı kimlikte 1969 doğumlu yazarken Suriye'den aldığı kimlikte ise 1971 doğumlu olarak kayıtlarda gözüküyor." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.