Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
24 yaşındaki gencin organları, 3 kişiye umut oldu

24 yaşındaki gencin organları, 3 kişiye umut oldu

Afyonkarahisar’da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve ismi açıklanmayan vatandaşın böbrekleri ve karaciğeri ailesi tarafından...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 12:49
Afyonkarahisar’da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve ismi açıklanmayan vatandaşın böbrekleri ve karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı. Ailenin bağış kararının ardından doku ile uyum sağlayan 24 yaşındaki bir genç için İstanbul Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Afyonkarahisar'a özel bir ekip geldi. Donörden alınan karaciğer gence nakledilmek üzere götürüldü.

Öte yandan, donörden alınan böbreklerden bir tanesinin Konya Necmettin Erbakan Hastanesi'nde, diğer böbreğin ise Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bir hastaya nakledileceği belirtildi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Aslan, bir ailenin acısının ve üç ailenin mutluluğunun aynı anda yaşandığını söyledi. Organ naklinin öneminin çok büyük olduğunu belirten Aslan,Türkiye de sadece böbrek bekleyen hasta sayısının 55 bin civarında olduğunu hatırlattı. Aslan, "Ancak kadavradan organ bağış sayısı ise yıllık 300 civarındadır. 2011 yılında hastanemizde bir donörden organ bağışı olmuştur. 2012 yılında ise 5 beyin ölümü gerçekleşen vaka olmasına rağmen hiç organ bağışı olmamıştır. Bugün gerçekleşen beyin ölümü ise altıncı vakadır. Bizim ölçeğimizdeki bir hastaneye göre yapılan organ bağışı aslında ekibimizin iyi çalıştığının bir göstergesidir." dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.