Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
30 aile bebeklerinin küvözden çıkışını kutladı

30 aile bebeklerinin küvözden çıkışını kutladı

Denizli Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören 30 bebek ve aileleri, hastanede düzenlenen etkinlikte buluştu. 37 haftadan önce ve bin 500 gramın altında doğan bebeklerin tedavi edildiği Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 17:42
Denizli Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören 30 bebek ve aileleri, hastanede düzenlenen etkinlikte buluştu.

37 haftadan önce ve bin 500 gramın altında doğan bebeklerin tedavi edildiği Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne 15’i Türkiye’nin farklı illerinden, 15’i de Denizli ve ilçelerinden gelen minikler, küvözün içinde doktor ve hemşirelerin verdiği yoğun çabalardan sonra hayata tutundu. Bebekler, hastaneye bu sefer kutlama için geldi. Etkinliğe aileler yanı sıra Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Başhekim İbrahim Ethem Çövüt, Yenidoğan doktorları ve hemşireleri katıldı.

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan prematüre bebeklerin sağlığına kavuşarak aileleri ile birlikte etkinliğe gelmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Saçkan, “Denizli Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 3. basamak yoğun bakım ünitesi olarak hizmet vermekle birlikte 2 yenidoğan uzmanı ve 37 yenidoğan çalışanıyla Denizli ve çevre illere hizmet veriyor. Ünitede 30 adet küvöz, 13 adet solunum cihazı bulunuyor, bebekler küvözde iken göz muayenesi, beyin ve kalp ultrasonografisi ve röntgen filmi çekilebilmekte prematüre bebeklerin her türlü takip ve tedavisi yapılabilmektedir. Küvözden çıkan bebekleri şimdi burada aramızda görmek bizi çok mutlu etti. İnşallah hepsi çok sağlıklı bir şekilde büyüyecekler.” dedi.

Yenidoğan uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Tayman da yoğun bakımda tedavi gören bebekleri iyileştirip ailelerine kavuşturunca ne kadar iyi işler yaptıklarını anladıklarını söyledi.

Bu arada 24 haftalıkken 700 gram ağırlığında doğan ve 3 aylık bir tedaviden sonra sağlığına kavuşarak taburcu olan Cemre Hopa Yılmaz bebeğin ailesi de etkinliğe katıldı. Özlem – Besim Hopayılmaz çiftinin ilk bebeği olan Cemre’nin annesi çocuğunu doğduğunda kaybetme korkusu yaşadıklarını ifade etti: "Cemre 24 haftalık doğdu. Doğduğunda 700 gramdı. Yaşayacağı yönünde çok fazla ümidimiz yoktu. Denizli Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 3 aylık bir tedavi süreci gelişti. Bu süreç bizim için büyük sıkıntıların yaşandığı bir süreçti.”

Konuşmaların ardından Hastane Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi adına yenidoğan uzmanlarına plaket verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.