Dolar 34,2637
%0.04
Euro 37,3387
%-0.14
Altın 2.908,650
%-0.3
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
30 yıllık tapu sorunu nihayet çözülüyor

30 yıllık tapu sorunu nihayet çözülüyor

Çiğli ilçesinin Balatçık Dağ Mahallesi’nde 30 yıllık tapu sorunu sonunda çözüme kavuşuyor. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ve Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı’nın ilgili bakanlıklar ile Ankara’da hafta boyunca yürüttüğü çalışmalar meyvelerini verirken, Defterdarlık’tan çıkan resmi yazının hafta içinde Çiğli Belediyesi’ne ulaşması ile birlikte tapuların teslimi için resmi süreç başlayacak.

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 09:59
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli’nin köy statüsünde olduğu yıllardan kalan evladiyelik sorun sonunda çözüme kavuşuyor. Günün koşullarında resmi prosedür gereği, köy idare heyetinden makbuz karşılığında arsaları alarak ev yapan yaklaşık 84 hane sakini 30 yıllık tapu sorununun mutluluğunu yaşıyor. 1985 yılında söz konusu bölgenin toplu konut alanı ilan edilmesi ile birlikte resmi kurumlar arasında sayısız yazışma ile çözülemeyen ve kangren olmuş sorun AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün özel çabaları ile çözüme kavuşuyor. Bölgede yaşayan vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya gelen Şengül, müjdeli haberi ilke elden ulaştırarak, tapu sorunun hafta içerisinde kalıcı şekilde sona ereceğini duyurdu.

“YEREL YÖNETİMLER ÇÖZMEZSE BİZE GELİN”


İftar sofrasında Çiğli Balatçık sakinleri ile buluşan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, “Bildiğiniz gibi, çıkan bir yasa çerçevesinde sorunlarınız başladı. Bu sorunun temelinde imar sıkıntısı yatıyor. Sizler önce tapularınızı alın, imar durumu yerel yönetimler zaten çözmek zorunda. Eğer belediyeler imar sorununuzu çözemezse bize gelin. Zamanla o problemi de ortadan kaldırır, sizlere yardımcı oluruz. Ama öncelikle tapularımızı alalım” diye konuştu ve vatandaşların içini rahatlatan haberi ilk elden verdi.

“ARTIK YETKİLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ”

Sorunun çözümü konusunda yoğun çaba sarf eden bir diğer isim olan AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ise, hafta boyunca Ankara’da sürdürdükleri temaslara değinerek, “Sizlerle 7-8 ay önce bu sorunlar sayesinde tanıştık. Sizlere böylesine bir müjdeyi vermekten ötürü mutluluk duyuyoruz. Tam 7 aydır hakkınızı olan bir şeyi size geri verebilmek için mücadele veriyorduk. Şimdiye kadar resmi kurumlar arasında sıkışıp kalan bir konu söz konusuydu. Bu noktada yerel yönetimler ve belediyeler ne yazık ki üzerlerine düşen görevleri yapmadıklarından ve topu devamlı devlete attıkları için bu sıkıntınız çözülemedi. Yetki devri hazırlandı ve tapu sıkıntısının çözümü için gerekli olan resmi yazı Çiğli Belediyesi’ne ulaştırıldı. Artık bu konuda yetkili olan ilçe belediyesidir. Bugüne kadar 100 evin üzerinde tapu sorunu vardı ancak zaman içerisinde belediyeye yakın olan bir kesim tapu alabildi. Şimdiden sonra konuya çözüm bulamadıkları takdirde, uygulamaların eşitliğe aykırı olduğu gerekçesi ile vatandaşın yargıya gitme hakkı da vardır. Böylesine önemli bir sorunun çözümü konusunda bizler öncü olduk, umarım bu hanelerde sizlerin yanında yetişecek yeni nesiller için hayırlı olur” dedi.



“SİYASİ RANT PEŞİNDE DEĞİLİZ”


Ankara’da yaşanan süreci de özetleyen Yılmaz, “7 aydır birçok kapıya gittik. Bu iş daha burada bitmedi. En önemli olan noktayı biz tamamladık. Biz bunları buraya getiren kadar Ankara’nın sıcağında Kaymakam Bey ve Vekilimiz Aydın Şengül ile bakanlıklar arasında bunları takip ettik. Bazı şeyler kendiliğinden oluşmadı. Bundan sonra burada yaşayacak insanlara daha güzel, ferah, sosyal alanları olan bir mahallenin oluşmasından yanayız. Bin insanlara insan oldukları için değer veriyoruz. Ama oy verdiğiniz insanların bu sıkıntıları şimdiye kadar çözmesi gerekiyordu. Biz olayın belediyeye kadar olan kısmını yani, bakanlıklardan, hazineden, defterdarlıktan çıkartana kadarını takip etik, çözdük. Biz görevimizi yaptık. Belediye eğer bu işi yapacaksa yapar. Eğer yapamazlarsa, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz bu konuyu çözer. Sizlerin buradaki mağduriyetini en kısa zamanda çözmek bizim boynumuzun borcu. Kesinlikle siyasi bir rant peşinde değiliz. Bizim davamız siyaset değil,sadece ve sadece hizmet. Yetki devrini içeren resmi yazı Cuma itibarı ile Çiğli Belediyesi’ne ulaştırıldı, ve en geç Perşembe günü belediyeden bir karar çıkmasını bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.