Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
39 engelli bir günlük asker oldu

39 engelli bir günlük asker oldu

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye’de 39 engelli bir günlük asker üniforması giyerek asker oldu.39. Mekanize Tugay Komutan Yardımcılığı Osmaniye Karaoğlanoğlu Kışlası'nda gerçekleştirilen etkinlikte bir günlük asker...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 16:30
Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye’de 39 engelli bir günlük asker üniforması giyerek asker oldu.

39. Mekanize Tugay Komutan Yardımcılığı Osmaniye Karaoğlanoğlu Kışlası'nda gerçekleştirilen etkinlikte bir günlük asker olan engelliler, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masada yemin ettikten sonra tören geçişi yaptı.
Programda konuşan Piyade Üsteğmen Bahadır Yalman, asıl engelin bedende değil, zihinde, düşüncede ve anlayışta olduğunu söyledi. Türk ordusunun maddi ve manevi havasını teneffüs etmek için gelen bu kişilerin engelli olmalarının bir eksiklik değil yalnızca farklılık olduğunu belirten Yalman, "Engelli kardeşlerimizin farklılıklarını eksiklik olarak görmek onların önüne asıl ve en zor engelleri çıkarmaktan başka bir şey değil. Dünyanın birçok ülkesinde bırakın engellileri, sağlam insanlar bile askerlik yapmaktan kaçarken, vatan ve millet kavramlarının anlamlarını göz ardı ederken, buradaki kardeşlerimizin bir günlüğüne dahi olsa askerlik yapmak istemeleri 'Her Türk asker doğar' sözünün bizlere ne kadar yakıştığının canlı delilidir." dedi.

Törene Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve engelli gençlerin aileleri katıldı. Programın sonunda engelli askerlere temsili terhis belgesi verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.