Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5 yeni Cami-Cemevi yolda, biri İzmir'de

5 yeni Cami-Cemevi yolda, biri İzmir'de

Ankara Mamak'ta temeli atılan cami-cemevi projesi genişliyor. Fethullah Gülen ve İzzettin Doğan arasında varılan anlaşmayla yaşama geçirilen projeye 5 yeni halka daha ekleniyor. Cami-Cemevi yapılacak yerler arasında İzmir'in Çiğli ilçesi de var.

  • Ege Postası
  • 10.09.2013 - 09:47
İZMİR- Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre 'Cami-cemevi-aşevi' projesinde tepkilere rağmen geri adım atılmayacak. Sırada İstanbul Kartal, İzmir Çiğli, Çorum, Adana ve Gaziantep projeleri var. Ankara ’da önceki gün temeli atılan ve Fethullah Gülen’in önerisi, Cem Vakfı ile Alevi-Sünni işadamlarının desteğiyle yapılacak olan Cami-Cemevi-Aşevi projesi büyük ses getirdi. Bazı Alevi derneklerinin tepki göstermesi ve çıkan olaylara karşın projeden geri adım atılmayacak. Ankara’dan sonra beş ayrı kentte benzer proje hayata geçirilecek. Bu yerlerin İstanbul Kartal, İzmir Çiğli, Gaziantep, Adana ve Çorum olduğu öğrenildi. Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı Başkanı Kemal Kaya, projeye karşı çıkanlara diyalog çağrısı yaptı. 

İSYAN VE ARBEDE FUAR'A YANSIMIŞTI

Ankara ve İstanbul'da cami-cemevi projesine tepki gösterenlere polisin sert müdahalesi tansiyonu düşürmemiş olaylar İzmir'e de sıçramıştı. Basmane Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup AK Parti'ye tepki göstererek Fuar'a yönelmiş, Fuar girişi sırasında görevlilerle göstericiler arasında arbede çıkmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.