Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
500 kamyon atık çıktı

500 kamyon atık çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Büyük Kanal’daki tıkanıklığı aşmak için yürüttüğü temizlik çalışmalar bu kez Fatih Caddesi’nde devam ediyor. Oldukça zor şartlarda ve 3 vardiya halinde 24 saat yürütülen çalışmalarla, hattın içinden 7 bin ton atık malzeme çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2013 - 09:35
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Gümrük Pompa İstasyonu ile Bayraklı Pompa İstasyonu arasında evsel atık su taşıyan kolektörlerdeki tıkanıklığı gidermek için Mürselpaşa Bulvarı’nda gerçekleştirdiği çalışmalar tamamladı. Kolektör hattının Dokuz Eylül Meydanı ile Halkapınar Aktarma İstasyonu arasında kalan bölümü temizlendi. Kış mevsimi öncesinde hatlarda bir tıkanıklık yaşanmaması ve evsel atıkların rahat bir şekilde Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaşması için Büyük Kanal kolektörünün Halkapınar Arap Deresi’nden geçen kısmında da temizlik çalışması yapan İZSU, hattın Fatih Caddesi’nden geçen bölümünde ise bakım- onarım çalışmalarına başladı. Mart ayından bu yana 2 kilometre uzunluğunda kolektör hattı temizlendi, 500 ton kamyon atığa eş değer (1 kamyon 14 ton) 7 bin ton malzeme çıkarıldı. Oldukça zor şartlarda 3 vardiya halinde 24 saat yürütülen çalışmalar, 2 adet 2.20 metre çapındaki kolektör hattının içinde gerçekleştirildi. Evsel atıkları taşıyan kolektörün içinden çeşitli yollarla hattın içine giren kum, çakıl ve taşla birlikte vatandaşlar tarafından kanala atılan malzemeler de çıkıyor.

Hattın içine giyodinle girildi

Çalışmalar süresince hattın içine girebilmek için “Giyodin” adı verilen özel bir yöntem geliştiren İZSU ekipleri, özel olarak imalatı yapılan bıçaklı vanalarla (giyodin) kolektör hattının önünü keserek bu hattan çekilen suları açılan özel havuzlar aracılığıyla diğer kolektör hattına aktardı. Toplam 27 vana odası yapıldı ve 44 adet pencere imalatı yapılarak ekiplerin boru içerisine girmesi sağlandı.

PVC malzemeler hattı tıkamış
Büyük Kanal Kolektörü’nün Fatih Caddesi’nden geçen kısmında, trafik akışının da yoğun olması nedeniyle, İZSU zorlu bir çalışma gerçekleştiriyor. İller Bankası tarafından döşenmiş boru hattının içinde zamanla kıvrılan ve suyun akışını keserek malzemelerin birikmesine neden olan PVC malzemeler, ekipler tarafından boru içerisinden kesilerek tek tek çıkarılıyor. Temizlik çalışmaları 2014 yılı Şubat ayına kadar bitirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.