Dolar 34,2642
%0.07
Euro 37,6655
%0.17
Altın 2.908,660
%-0.03
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8 ülkeden 100 işadamı, Sakarya’ya geliyor, hedef; 20 milyon dolarlık ticaret

8 ülkeden 100 işadamı, Sakarya’ya geliyor, hedef; 20 milyon dolarlık ticaret

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD), Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü çerçevesinde 8 ülkeden 100 yabancı işadamını Sakaryalı işadamlarıyla buluşturacak. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)...

  • Ege Postası
  • 18.06.2013 - 12:30
Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD), Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü çerçevesinde 8 ülkeden 100 yabancı işadamını Sakaryalı işadamlarıyla buluşturacak.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programına katılan 8 ülkeden 100 işadamı Sakarya’da iş görüşmelerinde bulunacak. SAGİAD, Senegal, Uganda, Moğolistan, Kazakistan, Mali, Cape Verde, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Karadağ’lı işadamlarını ikili iş görüşmeleri için 21 Haziran tarihinde saat 14.00’da Elmas Otel’de Sakarya iş dünyası ile bir araya getirecek. Sakaryalı 500 firmanın bin 200 iş görüşmesi yapması planlanan görüşmede inşaat, mobilya, iş makineleri alanında 20 milyon dolar ticaret hacmi hedefleniyor.

SAGİAD Başkanı Vecdi Çelebi, Elegant Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında ticaret köprüsüyle ilgili bilgi verdi. Senegal’in önde gelen işadamlarından Ousmane Lo, Amal Fakhry ve Türkiye Senegal İşadamları Derneği Başkanı Sami Karasin’nin de katıldığı toplantıda konuşan Çelebi,TUSKON düzenlediği Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü için gelen yabancı işadamlarından Sakarya’nın da faydalanması için böyle bir program düzenlediklerini kaydetti. Bu sene Sakarya’ya 8 ülkeden 100 işadamının getirileceğini, seneye ülke sayısının 15’i geçebileceğini ifade eden Çelebi, "Dünya Ticaret Köprüsü’nün İstanbul’dan sonra Sakarya’da da yapılmaya başlanması, Sakarya ticareti için çok önemli. Sakaryalı 500 firma yurt dışından gelen ülkelere malzeme satma imkanı bulacak.Ayrıca atıl durumda olan iş makineleri de bu ülkelere satılabilir." dedi.

Elmas Otel’de yapılacak ikili iş görüşmelerinde İngilizce, Fransızca, Rusça ve Portekizce ücretsiz tercüme imkanı sunulacağını vurgulayan Çelebi, Sakarya’daki yapı, müteahhitlik, mobilya, inşaat malzemeleri, iş makineleri, ev tekstil konularında ücretsiz görüşme yapılabileceği program kayıtları www.ilkihracatim.com sitesinde ücretsiz yapılabildiğini hatırlattı. Çelebi, "Siteden kayıt esnasında firmalar görüşmek istedikleri ülkeyi ve firmayı seçme ve randevularını oluşturma imkanı bulabilecekler." bilgisini verdi.

TÜRKİYE İLE TİCARET YAPMAK İSTİYORUZ

Ousmane Lo da Türkiye ile ticaret yapmak istediklerini, Türk mallarının kalitesi ve işçiliğinin çok güzel olduğunu belirtti. Türkiye’ye seramik ve mermer gibi inşaat malzemesi almaya geldiğini, çok kaliteli ürünler gördüğünü anlatan Lo, "Firma olarak Çin’den mal alıyoruz. Ancak Türk malları çok kaliteli. Artık mallarımızı Türkiye’den almak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye Senegal İşadamları Derneği Başkanı Sami Karasin, Türk işadamlarını Senegal’e devat ederek, çok cazip yatırım imkanları bulunduğunu, ayrıca bu ülkede güvenlik sorununun olmadığını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.