Dolar 34,1776
%0.12
Euro 38,1753
%-0.18
Altın 2.928,460
%-0.17
Bist-100 9.752,00
%-0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
9 Eylül Doktorları hekime şiddete şiddetle karşı!

9 Eylül Doktorları hekime şiddete şiddetle karşı!

İZMİR’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yakını ölen bir kişi, görevli doktorlar İranlı Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan’a saldırarak tartakladı. Meslektaşları, olayın olduğu Nöroloji Bölümü’nde iki gün süreyle acil hastalar dışında hiçbir hastaya bakmamaya karar verdi. Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aydın Şanlı “saldırıyı gerçekleştiren zanlı, eğer benle denk gelseydi onun ayaklarına sıkardım” dedi

  • Ege Postası
  • 29.03.2013 - 10:36
İZMİR- Olay, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Bölümü’nde meydana geldi. Çorum’dan kente geldiği öğrenilen ve bölümde tedavi gören 70 yaşındaki ALS hastası N.T.’nin, saat 12.00 sıralarında kalbi durdu. Doktorların yaklaşık 45 dakikalık müdahalesine rağmen yaşlı kadın, yaşımını yitirdi. Annesinin yaşamını yitirdiğini öğrenen 41 yaşındaki U.T., iddiaya göre, bölümde çalışan doktorlar İranlı Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan’a saldırıp tartakladı.
U.T., güvenlik görevlileri tarafından güçlükle engellenirken, çeşitli yerlerinden yaralanan Hasanzade ve Gürkan, Acil Servis’te tedaviye alındı. Şikayet üzerine U.T., polis tarafından gözaltına alınırken, Hasanzade, tedavisinin ardından taburcu edildi.

SERBEST BIRAKILIRSA ÇALIŞMAYACAĞIZ

Gürkan’ın tedavisinin devam ettiği hastanenin doktor, hemşire ve sağlık görevlileri, olaya sert tepki gösterdi. İzmir Tabip Odası önderliğinde Acil Servis önünde toplanan yaklaşık 200 çalışan, slogan atıp alkışlarıyla yaşanan şiddeti protesto etti. Tepkide bulunan meslektaşlarının yanına gelen Hasanzade de güçlükle ayakta durdu. Arkadaşları adına basın açıklamasında bulunan asistan doktor Anıl Tamburoğlu şunları söyledi:
“Yıllardır bakımını insan üstü bir çabayla gerçekleştirdiğimiz bir hastanın vefat etmesi sonrasında arkadaşlarımız saldırıya uğramıştır. Hasta yakınları bayan doktor arkadaşımıza yumruk atıp küfürler yağdırmıştır. Başka bir erkek arkadaşımız da başına çok şiddetli darbeler almıştır. Yapılan ilk değerlendirme de erkek arkadaşımızın beyin sarsıntısı geçirme riski bulunmaktadır. Dün de aynı hasta yakınları Türkiye’de sadece hastanemizde diyafram pilini uygulayabilen hocamızı ölümle tehdit etmiştir. Hastalara şifa dağıtan becerikli eller bugün Türkiye’de artık ölüm tehditlerine maruz kalmaktadır. Öfkesini kontrol edemeyen herkesin rahatça doktora, sağlık çalışanına el kaldırabildiği, küfür edebildiği bir sağlık ortamında çalışmak zorunda bırakıldık. Artık hastalarımızla duygusal bir kopuş yaşıyoruz. Onlarca yıllık emeği, uykusuz geçirdiğimiz geceleri, hastalarımız için yaşadığımız üzüntüleri görmeyen, hissetmeyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Önce adalet makamlarına, doktorları, ölümle tehdit eden, hastanede yataklı serviste doktor döven, küfredenler serbest bırakılmamalılar. Bırakılırsa çalışmayacağız. Bugün ve yarın nöroloji bölümü olarak acil hastalarımız dışında hiçbir hastaya bakmayacağız. Sağlıkta şiddeti bitirecek önlemler alınmaz ise Sağlık Bakanlığı bir açıklama ile önlemlerini duyurmaz ise bundan daha sert bir tepki ile karşılaşacaktır.”

4'ER GÜNLÜK RAPOR

İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören annesi N.T.’yi kaybeden U.T.'nin saldırdığı doktorlar Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan’a 4'er günlük rapor verildi. Sorgusu devam eden U.T.’nin, 2006 yılında, o dönem temizlik görevlisi olarak çalıştığı Çorum Devlet Hastanesi’nde bir hemşirenin çıplak görüntülerini gizlice çekip internete vermekle tehdit ederek para sızdırmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklandığı öğrenildi.

GECE BOYU NÖBET

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, tedavi gören annesi N.T.'yi kaybeden U.T. tarafından darp edilen doktorlar Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan'a destek vermek ve yaşanan şiddeti protesto etmek için bahçede nöbet tutmaya başladı. Yaklaşık 30 kişi meşaleler ve yanlarında getirdikleri pankartlarla hastanelerde meydana gelen şiddet olayına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Asistan temsilcisi Anıl Tanburoğlu, Türkiye genelinde bugün 7 sağlık çalışanın şiddete maruz kaldığını belirtti. Tanburoğlu,"Bugün kendi servisimde 45 dakika müdahale ettiğim hastanın vefat etmesinden sonra bu olaylar başımıza geldi. Durdurulamaz şekilde küfürlerle İranlı kadın doktor arkadaşımızı darp etti. Sonrasında ise bu olayı gerçekleştiren kişi savcı talimatıyla serbest bırakıldı. O kişi gelip cenazesini alıp gitti. Biz bugün nöroloji servisi ve diğer servislerin desteğiyle şiddet meselesinde durmayacağımızı ve susmayacağımızı en azından şiddet uğrayan arkadaşlarımızın korunması için şiddet gösteren kişilerin tutuklanmasını talep ediyoruz. Savcının bu olayı basit bir şekilde görüp serbest bırakması bizim güvenliğimizi tehdit etmektedir. Bunu da yarın Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi olarak greve çıkacağız. Bu şiddet olayı geri dönülemez boyuta gelmiştir. Hukuki önlemler alınana kadar mücadele etmemiz zorunludur" diye konuştu.

'TOPUKLARINA SIKARDIM'

Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aydın Şanlı, "6 ay önce bugünkü saldırıyı gerçekleştiren şahsın annesini ameliyat ettim. Dünyada sadece 13, Avrupa'da sadece 7 merkezde, Doğu Avrupa, Asya ve Kıta Rusya’sında sadece Türkiye'nin akredite olduğu tek cerrah olarak ben ameliyat ettim. Bugünkü yaşanan olayla Türkiye'deki sağlık sisteminin geldiği son noktadır. Bugün burada ölümle tehdit edilen ben, isterdim ki tıp fakültesi kimliğimi göstereyim. Ancak silah ruhsatımı gösteriyorum. 45 yaşında olan ben, 11 yaşından beri yatılı okullarda okuyarak ülkenin en güzide hastanesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Doçent olmuş adamım. Yakında Profesör olacağım. Bugünkü saldırıyı gerçekleştiren zanlı, eğer benle denk gelseydi yanlış adamdım. Ve ben maalesef hayatımın 28 yılını bu işe adamış bir insan olarak, onun topuklarına sıkardım" dedi. (DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.