Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
96 yeni otobüs Gaziantep’te ulaşımı rahatlattı

96 yeni otobüs Gaziantep’te ulaşımı rahatlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi tamamlanarak logo, renk ve diğer çalışmaları tamamlanan 96 yeni otobüs, test sürüşleri tamamlandıkça hizmet ağına katılıyor.10 doğalgazlı, 50 solo ve 36 adet 9 metrelik dizel araçlardan...

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 15:22
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi tamamlanarak logo, renk ve diğer çalışmaları tamamlanan 96 yeni otobüs, test sürüşleri tamamlandıkça hizmet ağına katılıyor.

10 doğalgazlı, 50 solo ve 36 adet 9 metrelik dizel araçlardan oluşan toplam 96 yeni otobüs Gaziantep ulaşımına nefes aldırırken, ulaşım konusunda vatandaşa sunulan hizmetin de kalitesini yükseltecek. Engelli dostu, çevreci, modern özelliklere sahip yeni otobüsler test sürüşlerini tamamlayarak kentin çeşitli güzergahlarında hizmet vermeye başlıyorlar. Otobüsler bu özelliklerinin yanı sıra hatlarda servis sayısının arttırması ile de vatandaşlardan tam not alıyor. Gaziantep’in ulaşım sorununu halkın ihtiyaçları ve menfaatleri doğrultusunda çözmek için alternatifler ürettiklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Özellikle raylı sistemin 3’ncü etabının bitiminden sonra, GATEM, KÜSGET, Otogar ve Organize Sanayi Bölgesi’ni kapsayan banliyö taşımacılığı tamamlanınca ulaşımda büyük ölçüde rahatlama yaşanacak.” ifadelerini kullandı.

Trafik sıkıntısının çözümü için tramvayın yeterli olamayacağını ve bunun yanında otobüs ihtiyacının da var olduğuna dikkat çeken Başkan Güzelbey, “Dolmuşçularımıza yaptığımız çağrı karşılık buldu. 487 dolmuşu otobüse dönüştürerek ulaşımda taşıma kapasitesini yükseltiyoruz. Vatandaşlarımıza çağdaş, sağlıklı, ekonomik ve konforlu ulaşım olanakları sunmak bizim görevimiz. Biz de bunu yeni otobüslerle yerine getirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.