Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarıkaya TMO çelik silolarına kavuşuyor

Sarıkaya TMO çelik silolarına kavuşuyor

Yozgat'ın önemli tarım alanlarına sahip ilçesi Sarıkaya’da yapımına kısa bir süre önce başlanan Toprak Mahsülleri Ofisi'ne (TMO) ait 30 bin ton kapasiteli çelik siloların yapımı devam ediyor. Çelik silolar 2014 yılı içerisinde tamamlanarak...

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 15:04
Yozgat'ın önemli tarım alanlarına sahip ilçesi Sarıkaya’da yapımına kısa bir süre önce başlanan Toprak Mahsülleri Ofisi'ne (TMO) ait 30 bin ton kapasiteli çelik siloların yapımı devam ediyor. Çelik silolar 2014 yılı içerisinde tamamlanarak bölge çiftçisinin hizmetine sunulacak.

TMO alanında çelik siloların yapım çalışmalarını inceleyen AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Karataş, Sarıkaya’nın her alanda gelişimini sürdürdüğünü belirterek, "İlçemizde son yıllarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımlarla ilçemiz daha gelişecektir. Çiftçilerimizin ürünlerini ofise getirerek yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılması için devletimiz önemli adımlar attı. İlçede yapımı devam eden 30 bin ton kapasiteli çelik silolar için devletimiz yaklaşık 10 milyon TL bir bütçe ayırdı. Bu silolar inşallah önümüzdeki yıl bölge çiftçilerimizin hizmetine sunulacak." dedi.

Siloların hizmete girmesiyle çiftçilerin ürünlerini daha rahat bir şekilde satabileceğini söyleyen Karataş, "Çiftçimiz önümüzdeki yıl ürünlerini getirdiklerinde daha rahat bir şekilde beklemeden TMO’ya teslim edebilecek. Ayrıca bu çelik silolar sayesinde israfın da önüne geçimiş olacağız. Çünkü buğdayların depolandığı alan toprak zeminde olduğu için boşaltmalarda ve doldurmalarda büyük kayıplar oluyordu. İnşallah buranın tamamlanmasıyla bu sorunu da ortadan kaldırmış olacağız. Şu an burada yapım çalışmalarında 40 işçi çalışıyor ve bu sayede bu işçilerimiz evine ekmeğini götürüyor. İnşallah yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilçemiz modern bir şehir görünümüne kavuşacaktır." diye konuştu.

Çiftçiler yapılan çelik siloların kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Yıllardır ofise buğday veriyoruz, sırada beklemek bir sıkıntı, buğdayını boşaltmak ayrı bir sıkıntı oluyor. Klasik yöntemlerle buğday boşaltılıyordu. Bu çelik siloların yapılıp faaliyete geçmesi biz çiftçileri önemli ölçüde rahatlatacak. Beş dakikada buğdayımızı teslim edip başka işlerimize bakarız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.