Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AB, düşen arı popülasyonunu yeniden canlandırmak istiyor

AB, düşen arı popülasyonunu yeniden canlandırmak istiyor

Avrupa Birliği (AB), eski kıtadaki arı popülasyonunda tespit edilen düşüşün önüne geçmek için bir dizi tedbir almaya hazırlanıyor. AB Komisyonu’nun bir süredir üzerinde çalıştığı eylem planına göre haşaratla mücadelede iki yıllık...

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 15:32
Avrupa Birliği (AB), eski kıtadaki arı popülasyonunda tespit edilen düşüşün önüne geçmek için bir dizi tedbir almaya hazırlanıyor. AB Komisyonu’nun bir süredir üzerinde çalıştığı eylem planına göre haşaratla mücadelede iki yıllık bir kısıtlama öngörülüyor.

AB Komisyonu, tarımda buğday ve mısır üreticilerin kullandığı pestisitlerin arı popülasyonuna zarar vermesinden hareketle iki yıllık bir eylem planını hayata geçirmek istiyor. Birkaç aydır AB’nin gündeminde olan haşaratla mücadelede yeni uygulamanın yazdan önce prosedürlerin tamamlanmasına çalışılacağı kaydedildi. Uzmanlardan oluşan bir komite, bitki tozlaşması yoluyla gıda üretiminde vazgeçilmez bir rol oynayan arıların ve diğer böceklerin korumak için yasak üzerinde çalışıyor. Yasağın çıkması yönünde komitede bir oylamanın yapılacağı kaydedilirken, bu yılın başlarında yapılan ilk değerlendirmede yasak aleyhine karar verilmişti.

Komisyonu bugünlerde arı popülasyonun yeniden canlandırmak adına hayati önemde gördüğü iki yıllık kısıtlayıcı yasak uygulamasını yeniden oylatarak hayata geçirmek istiyor. AB Komisyonu, mısır, kolza tohumu, ayçiçeği ve pamuk üretiminde kullanılan böcek ilaçlarına ciddi kısıtlamalara gidilmesi gerektiği görüşünde.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.