Dolar 34,2919
%0.37
Euro 37,4933
%-0.08
Altın 2.915,210
%0.9
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD Genelkurmay Başkanı: Snowden diğer ülkelerle olan ilişkilerimize zarar verdi

ABD Genelkurmay Başkanı: Snowden diğer ülkelerle olan ilişkilerimize zarar verdi

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Edward Snowden’ın Pentagon’a bağlı Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) dinleme ve takip programını sızdırmasının ABD’nin diğer ülkelerle olan ilişkilerine zarar verdiğini söyledi. CNN televizyonunda...

  • Ege Postası
  • 07.07.2013 - 20:43
ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Edward Snowden’ın Pentagon’a bağlı Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) dinleme ve takip programını sızdırmasının ABD’nin diğer ülkelerle olan ilişkilerine zarar verdiğini söyledi.

CNN televizyonunda ‘‘State of the Union’’ adlı haber programına konuşan General Dempsey, güvenin tesisi için ABD’nin çalışmalarını devam ettirdiği ve bunun geçici bir sıkıntı olduğunu da ifade etti.

SNOWDEN’E SIĞINMA TEKLİFİNDE BULUNAN ÜLKELERE GÖZDAĞI VERDİ

Hong Kong’dan geldikten sonra Moskova’daki uluslararası havalimanının geçiş bölümündeki otelde kalan Snowden’a geçtiğimiz cuma Venezuela ile Nikaragua’nın yanında Bolivya da sığınma teklifinde bulundu.
Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Snowden’a sığınma teklifinde bulunan ülkeleri kararlarını tekrar gözden geçirmelerini tavsiye etti. Snowden’a seyahat imkanı verecek ülke ile ABD’nin ticari antlaşmalarını gözden geçirmesi gerektiğini belirten Rogers, ‘‘Bizim açıkca böyle bir harekete karşın kayıtsız kalamayacağımızı bilmeleri gerekir.’’ diyerek gözdağı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.