Dolar 34,2919
%0.37
Euro 37,4933
%-0.08
Altın 2.915,210
%0.9
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kanada'da yaşanan tren kazasında ölü sayısı 5’e yükseldi

Kanada'da yaşanan tren kazasında ölü sayısı 5’e yükseldi

Kanada’nın Quebec eyaletinde petrol yüklü bir trenin kasabaya dalması sonucu yaşanan kazada ölü sayısı 5’e yükseldi. Polis, kaza sonucu 40 kişinin kayıp olduğunu açıklarken, ölü sayısının artmasında endişe ediliyor. Ham petrol taşıyan...

  • Ege Postası
  • 07.07.2013 - 20:29
Kanada’nın Quebec eyaletinde petrol yüklü bir trenin kasabaya dalması sonucu yaşanan kazada ölü sayısı 5’e yükseldi. Polis, kaza sonucu 40 kişinin kayıp olduğunu açıklarken, ölü sayısının artmasında endişe ediliyor.

Ham petrol taşıyan bir trenin Nantes adlı kasabada makinist değişimi için durması ve vagonlarının bilinmeyen bir nedenle lokomotiften boşanması (ayrılması) sonuncu 7 kilometre uzaktaki Lak-Megantik (Lac-Megantic) kasabasına daldı. Kaza sonunda şuan 7 ölü ve 40 ila 80 arasında da insanın kayıp olduğu belirtildi. Kasabayı savaş alanına çeviren petrol yüklü vagonların, neden lokomotiften ayrıldığı ise henüz bilinmiyor.

5 lokomotifli trende 72 tanker (her birinde 30 bin galon ya da 113 bin litre) dolusu ham petrol olduğu belirtilirken, bunlardan dördünün evlere çarpması sonunda patladığı ifade edildi. 6 bin nüfuslu Lak-Megantik kasabasında vagonların infilak etmesi soncu onlarca evin yandığı ve bölgeden 2 binden fazla insanın da tahliye edildiği kaydedildi.

ABD sınırına yakın olan kasabadaki patlamaların yol açtığı yangını söndürmek için New York eyaletinden itfaiye ekipleri de yardıma geldi. ‘The Montreal, Maine & Atlantic’ adlı firmaya bağlı olan trenin neden olduğu kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Şirketin başkanı Edward Burhardt, trenin kurallara uygun şekilde park edildiğini ve freninin de çekili olduğunu belirterek, olayda muhtemel bir sabotaj olma ihtimalini akıllara getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.