Dolar 34,2919
%0.37
Euro 37,4933
%-0.08
Altın 2.915,210
%0.9
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman Savunma Bakanı yeni NATO Genel Sekreteri mi olacak'

Alman Savunma Bakanı yeni NATO Genel Sekreteri mi olacak'

Almanya Federal Savunma Bakanı Thomas de Maizière’nin 2014 yılında NATO’ya Genel Sekreter olabileceği belirtildi. İnsansız savunma aracı Euro-Hawk ihalesi nedeniyle zor günler geçiren De Maizière’nin federal seçim sonrası NATO’ya geçeceği...

  • Ege Postası
  • 07.07.2013 - 17:55
Almanya Federal Savunma Bakanı Thomas de Maizière’nin 2014 yılında NATO’ya Genel Sekreter olabileceği belirtildi. İnsansız savunma aracı Euro-Hawk ihalesi nedeniyle zor günler geçiren De Maizière’nin federal seçim sonrası NATO’ya geçeceği konuşuluyor.

Spiegel’in edindiği bilgiye göre bakanlık, başbakanlık ve NATO kanadından de Maizière’nin adaylığına yalanlama gelmedi.

Federal Savunma Bakanı’nın NATO Genel Sekreteri Anders Rasmussen’nin yerine en iyi aday olduğu ifade edildi. De Maizière’yle birlikte Polonya eski Savunma Bakanı ve şimdiki Dışişleri Bakanı Radoslwa Sikorski ve İtalya’nın eski Dışişleri bakanı Franco Frattini’nin aday olacağı kaydediliyor. İki adaya karşı Alman bakanın şansının yüksek olduğu belirtiliyor. Diğer önemli bir aday ise Belçika Savunma Bakanı Pieter de Crem.

Almanya’nın Amerika’dan sonra NATO’ya en çok üyelik yardımı yapan ülke olması Alman adayın şansını yükseltiyor. Almanlar en son 1988 - 1994 arasında CDU’lu dış politikacı Manfred Worner ile NATO sekreterliğini yürütmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.