Dolar 34,2966
%0.38
Euro 37,5476
%0.07
Altın 2.915,190
%0.89
Bist-100 9.076,00
%1.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bosna Hersek'te Mursi'ye destek, darbeye 'hayır' gösterisi

Bosna Hersek'te Mursi'ye destek, darbeye 'hayır' gösterisi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna’da, Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek gösterisi düzenlendi. Saraybosna’daki Çocuklar Meydanı’nda yapılan gösteride Mısır’daki darbe kınanırken, Mursi’ye destek çıkıldı....

  • Ege Postası
  • 07.07.2013 - 17:13
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna’da, Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek gösterisi düzenlendi.

Saraybosna’daki Çocuklar Meydanı’nda yapılan gösteride Mısır’daki darbe kınanırken, Mursi’ye destek çıkıldı.

Gösteride konuşan Mısırlı Boşnaklar Derneği Başkanı Alaa Din el Abdel, Mısır’ın "kara günlerden" geçtiğini söyledi. Yabancı güçlerin Mısır’daki duruma karıştığını savunan Abdel, "O bizim tek cumhurbaşkanımız ve öyle kalacak. Bu adalet değil! Cumhurbaşkanı Mursi’yi seçen kişilere karşı darbe yapıldı. Mursi ise halkına hiç kötü bir şey yapmadı. O sadece Mısır için değil, tüm Arap halkı için çalıştı." şeklinde konuştu.

Bosna Hersek’te yıllardır yaşayan Mısırlı doktor Muhammed Mahmud, Mısır halkının askeri darbeyi desteklemediğini dile getirdi. Mahmus, “Bu klasik bir askeri darbedir ve bütün özgür insanlara karşı yapıldı. Biz bugün demokrasiyi seven insanları davet ediyoruz. Gelsinler, bize destek olsunlar. Mısır'da ve tüm dünyadaki askeri rejimlere karşı birlikte mücadele edelim." dedi.

Mursi’nin resimleri ve Mısır bayrakları taşınan gösteride protestocular, Arapça darbe karşıtı ve Murssi'ye destek sloganları attı. Gösteriyi organize edenler, “Biz bir kişiye bağlı değiliz. Biz sadece Mısırlı insanların seçimini savunmaya çalışıyoruz. Mursi'nin daha 3 sene cumhurbaşkanı olma hakkı var. Askeri darbeleri ise kabul etmiyoruz." mesajını göndermeye çalıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.