Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AB’nin yeni KOBİ programında Türkiye’nin durumu netleşmedi

AB’nin yeni KOBİ programında Türkiye’nin durumu netleşmedi

Avrupa Birliği ve Avrupa’nın 2020 vizyonu ve hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014-2020 arasını kapsayan KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı'na (COSME) Türkiye’nin dahil edilip edilmeyeceğinin henüz netleşmediği belirtildi....

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:38
Avrupa Birliği ve Avrupa’nın 2020 vizyonu ve hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014-2020 arasını kapsayan KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı'na (COSME) Türkiye’nin dahil edilip edilmeyeceğinin henüz netleşmediği belirtildi. Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin son ulusal koordinasyon toplantısına katılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ömer Pak, yeni dönemde uygulamaya alınacak programa Türkiye’nin katılımının gerçekleştirilmesi halinde KOBİ'lerin, işletmeleri ve girişimcilerin en üst seviyede yararlanması için gerekli adımları atacaklarını söyledi.

Avrupa İşletmeler Ağı 10. Ulusal Koordinasyon Toplantısı, Samsun Anemon Otel’de yapıldı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Avrupa İşletmeler Ağı Türkiye Sorumlusu Bernard Delcourt, KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ömer Pak ile proje ortağı olan 7 bölge konsorsiyumundan uzmanlar katıldı.

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin 2007-2013 dönemi son toplantısında söz konusu ağ çerçevesinde oluşturulan konsorsiyumlar, bugüne kadar yürüttükleri faaliyetler, karşılaştıkları sorunlar ve yeni dönemde hayata geçirmeyi hedefledikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 7 konsorsiyumun sunumlarda ayrıca projede gelinen durum da değerlendirildi. Toplantıda konuşma yapan KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ömer Pak, Avrupa İşletmeler Ağı’nın 2007-2013 döneminin sonuna yaklaşıldığını belirtti.

"TÜRKİYE COSME’YE ALINIRSA GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

Kuruldukları günden bu yana Türkiye’deki işletmelerin ve KOBİ'lerin rekabet edebilirliklerini, ülke ekonomisine katkılarını artırmaları, uluslararası pazarlarda daha fazla yer edinmelerine ilişkin önemli faaliyetler yürütüp destekler verdiklerini ifade eden Pak, “2014 ocak ayında başlayacak yeni dönem başlayacak. AB’nin Avrupa 2020 vizyonu ve hedefleri çerçevesinde KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı 2014-2020 döneminde uygulamaya alınacak. Bizler de bu yeni dönemde uygulamaya alınacak programa ülkemizin katılımı gerçekleştirildiği taktirde KOSGEB olarak yine Türkiye KOBİ'lerinin, işletmelerinin ve girişimcilerin bu programdan yararlanması için gerekli adımları atacak, çalışmaları başlatacağız.” dedi.

KOBİ'LERİN ULUSLARARASILAŞMASI İÇİN PROGRAM ÇOK ÖNEMLİ

KOSGEB’in KOBİ'lerin uluslararasılaştırılması anlamında Avrupa İşletmeler Ağına büyük önem verdiğini vurgulayan Daire Başkanı Ömer Pak, “Özelikle dış ilişkilerin güçlendirilmesi, ülkemizin son dönemde edindiği ekonomik başarı, tüm dünya ülkeleri ile paylaşılması son derece önemli. Bu sayede KOBİ'lerimizin uluslararası ilişkilerinin güçlendirilmesi, uluslararası ağlarda temsil edilmesi, uluslararası arenada ülkemizin ve KOBİ'lerimizin görünülürlüğünün sağlanması büyük önem arz ediyor. Elimizden geleni gelecekte de yapacağız. Avrupa İşletmeler Ağı vasıtasıyla KOBİ'lerimizin yurt dışı pazarlarında daha fazla pay edinmelerini sağlayacağımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu.

SAMSUN’UN POTANSİYELİNİ ANLATIN

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise toplantıya gelen konsorsiyum uzmanlarına Samsun'un gezip gördükleri potansiyelini gittikleri yerlerdeki insanlara anlatmalarını istedi. Bu güne kadar kentin yeterince görülüp tanıtılamadığının altını çizen Başkan Mirzioğlu, “Bugün Samsun, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden İzmir’in bir alternatifi olarak yeniden yapılanmaya başladı. Türkiye’nin büyük şehirlerinde görmek istediğiniz ne varsa Samsun’da da gösterebiliriz. 12 bin yıllık geçmişi bulunan kentimizin denizi, yaylası, 4 ulaşım aksına sahip. Büyük bir lojistik kent olmaya adayız. Övünerek söyleyemeyeceğimiz tek şey futbol. Takımımız Süper Lig'de değil. Sadece sporda şehrimiz Süper Lig'de değil. Onun haricinde ne söylesek az söylemiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.