Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AFAD, kamp dışındaki 300 bin Suriyeli için alınan mobil kayıt araçlarını tanıttı

AFAD, kamp dışındaki 300 bin Suriyeli için alınan mobil kayıt araçlarını tanıttı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, barınma merkezleri dışında kalan Suriyeli sığınmacıların sağlık, eğitim ve benzeri insani ihtiyaçlarını tespit etmek ve yardımları ulaştırmak için kayıt altına...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 16:37
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, barınma merkezleri dışında kalan Suriyeli sığınmacıların sağlık, eğitim ve benzeri insani ihtiyaçlarını tespit etmek ve yardımları ulaştırmak için kayıt altına almak amacıyla alınan 23 adet mobil koordinasyon merkezi – mobil kayıt araçlarının tanıtımı yapıldı. AFAD Başkanı Fuad Oktay ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonie Guterres arasında imzalanan protokol gereği alınan araçlar, Türkiye'ye 9 milyon dolara mal oldu.

    Araçların tanıtımı AFAD Başkanı ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor'un düzenlediği basın toplantısı ile yapıldı. Burada bir açıklama yapan Fuad Oktay, Türkiye'ye giren 500 bini aşkın Suriyeli sığınmacılara 10 ilde toplam 21 geçici barınma merkezinde yardım sağlandığını söyledi. Ancak bu merkezlerde kalanların sayısının 201 bin olduğunu, dışarıda kalanların sayısının ise 300 bin civarında olduğunu belirten AFAD Başkanı, bu kişilerin sağlık ve gıda gibi acil insani ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kayıt altına alınması çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

    AFAD Başkanı Oktay, bu çalışmalar kapsamında alınan 23 adet mobil kayıt aracı hakkında bilgi verdi. Buna göre araçların finansmanını BMMYK sağlayacak. Toplam maliyeti 9 milyon dolar olan araçlardan ilki AFAD'a ulaştı. Araçların içi 16 personelin aynı anda çalışabilmesine yönelik düzenlenmiş. Her türlü teknolojik donanıma sahip olan araçlarda kamera, jeneratör, bilgisayar sistemi, serverlar gibi teknik alyapılar bulunuyor.

    Söz konusu araçlar 'sistem odası, işlem odası, mutfak, duş ve tuvalet' olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Araçlar ilk etapta barınma merkezleri dışında kalan Suriyeli sığınmacıların sağlık, eğitim ve benzeri insani ihtiyaçlarını tespit etmek ve yardımları ulaştırmak için kayıt altına alınması işleminde kullanılacak. Bu şekilde daha çok ihtiyaç sahibine ulaşılabilecek ve mükerrer yardımların önüne geçilecek.

    Araçlar kullanıldıktan sonra ise Türkiye'de veya bölgesinde yaşanabilecek afet ve acil durumlarda koodinasyon merkezi ve hizmet grupları merkezi olarak görev yapacak. Afet ve acil durum olmadığı zamanlarda ise araçlar afet riski yüksek illerde veya bölgelerde konuşlandırılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.