Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AGÜ’de Kariyer Ofisi kuruluyor

AGÜ’de Kariyer Ofisi kuruluyor

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), öğrencilerin bireysel gelişimlerini rastlantıya bırakmayacak şekilde yapılandırıyor. Bu amaçla oluşturulacak Kariyer Ofisi öğrencilerin kariyer planlamasını yapacak.     AGÜ Rektörü...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 11:54
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), öğrencilerin bireysel gelişimlerini rastlantıya bırakmayacak şekilde yapılandırıyor. Bu amaçla oluşturulacak Kariyer Ofisi öğrencilerin kariyer planlamasını yapacak.

    AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu başkanlığında Ankara’daki toplantıda Kariyer Ofisi’nin planlaması yapıldı. Rektör Sabuncuoğlu başkanlığındaki toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Serindağ, Genel Sekreter Melih Çalıkoğlu ve akademisyenlerin yanı sıra Sabancı Enerjisa İnsan Kaynakları Müdürü Teoman Özağ ve çeşitli projelerde kariyer merkezi koordinatörü olarak yer alan Yıldız Öztürk Balamir katıldı. Toplantıda, kuruluş çalışması devam eden Kariyer Ofisi’nin detayları görüşüldü. Toplantıda ayrıca, ofisin yapılanması ile ilgili bazı kararlar alındı.

    Buna göre Kariyer Ofisi, öğrencilerin akademik ve bireysel gelişim alanları ayrı ayrı planlayacak. Kariyer Ofisi’nde, gençlerin kariyerleri günümüzün iş piyasalarının ihtiyaçlarına ve gençlerin birey olarak potansiyellerine uygun şekilde yapılandırılacak. Öğrenci odaklı eğitim modeli ile AGÜ’de öğrencilerin kariyer gelişimleri takip edilecek.

    Ofis bünyesinde mentorluk (danışmanlık) programı da yer alacak. Her öğrenciye mentor atanacak ve mentorlar öğrencilerin akademik kariyer planlamaları ile bireysel gelişimlerine katkı sağlayacak.

    Uygulanacak programda mentorlar, etkin dinleme yöntemi ile akıl veren pozisyonunda değil, genci düşündüren ve kendisi için en ideal ve doğru olanı kendisi bulmasına karar vermesini sağlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.