Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KİHMED Başkanı Önsay: Çare; İslam kardeşliğidir

KİHMED Başkanı Önsay: Çare; İslam kardeşliğidir

Kütahya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) Başkanı Mustafa Önsay, "Ülkemizin kanayan yarası olan terör sorununun çözümü hususunda son günlerde 'Barış ve Kardeşlik' vurgusuyla hayata geçirilmeye çalışılan...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 11:44
Kütahya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) Başkanı Mustafa Önsay, "Ülkemizin kanayan yarası olan terör sorununun çözümü hususunda son günlerde 'Barış ve Kardeşlik' vurgusuyla hayata geçirilmeye çalışılan çözüm süreci ile ilgili bir sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşen vazifeyi ifa etmek üzere bu açıklamayı yapmaktayız." dedi.

KİHMED Başkanı, düzenlediği basın toplantısında çözüm sürecine destek verdiklerini belirtti.

Başkan Önsay, "30 yıldır ülke insanımızın bağrını yakan genç, yaşlı, kadın, erkek birçok insanımızın hayatına mal olan terör sorununun bir an önce bitirilmesi konusunda bütün toplum kesimlerinin fikir birliği içerisinde olduğuna inanmaktayız. Kanın akmasından nemalanan iç ve dış mihrakların ise çözüm sürecinden rahatsız oldukları ve bu süreci sabote etmeye çalıştıkları hepimizin malumudur. Kurulduğu günden itibaren devlet ile halkın kaynaşmasına hizmet etmek, sınıfsal farklılıkları gidermek, çevreyi merkeze taşımak gibi ülke bütününe ve bütünlüğüne pek çok katkısı olan İmam Hatip camiası bugün de varlık nedeni olan İslam kardeşliğinin tesis edilmesini önleyecektir." şeklinde konuştu.

Önsay, "Binlerce yüz yıl savaşlarına tutuşmuş ilkel uygarlıkların aksine uhrevi ideallere tutunmuş İslam milletini ve İslam medeniyetini inşa etmiş bir ecdadın torunları olarak Balkanlar'dan, Kuzey Afrika'ya, Ortadoğu'dan Çin'e kadar bütün Osmanlı mirasının bugünkü varisleri olarak Allah'ın kabileleri ırkları ve halkları tanışma, kaynaşma hikmetiyle yarattığının bilincinde olan, üstünlüğün ancak takva ile yani kulluk sorumluluğu bilincini kuşanmak ile mümkün olduğunu bilen imam hatipliler olarak bugün ve yarın İslam kardeşliğini tesis etmek üzere atılacak her adımı destekleyeceğimizi beyan ediyoruz. Toplumun genelinde üzülerek müşahade ettiğimiz adini değerlerdeki erozyonu, kuşaklar değiştikçe bu kavgaları daha da derinleştireceğini göz önüne alarak halkın ve çocukların geleceğini düşünen her fert, grup ve cemaati bu fırsatı, belki son fırsatı kaçırmamak üzere süreç içerisinde aktif rol oynamaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.