Dolar 34,2068
%0.07
Euro 38,1361
%0.11
Altın 2.898,190
%0.08
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Gençler “Metro“yu yediler

AK Gençler “Metro“yu yediler

İzmir AK Parti Gençlik Kolları bugün Başkan Bilal Kırkpınar eşliğinde Üçkuyular meydanında toplandı. Gençlik kollarının tamamının da bulunduğu toplantıda AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar metro üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesini ve başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. Özellikle, “Metro bitecekti doğru mu Samet'” ve “Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı, bitsin artık bu metro buluşalım gayrı” yazılı pankartların dikkat çektiği basın açıklamasında Başkan Kırkpınar ve AK Parti İl Gençlik Kolları Yönetimi “Metro” marka çikolatayı açarak, “İşte metroyu açtık” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2012 - 14:48
 BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Ne zaman biteceği sürekli tartışma konusu olan Üçyol- Üçkuyular arası metro hattı inşaatına bir tepki de AK Parti İl Gençlik kolları cephesinden geldi. İl Gençlik Kolları yönetimiyle birlikte basın açıklaması yapan Başkan Bilal Kırkpınar, metronun 16 Mart 2005’ten 6 Eylül 2012’ye kadarki sürecindeki gelişimini ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konu ile ilgili söylediklerini tarih vererek anlattı ve ekledi, “Biz İzmirli gençler olarak başımızda baretimiz, elimizde kazma ve küreğimiz ile belediyemize yardıma geldik”

BELEDİYE YÖNETİMİNİN VERDİĞİ SÖZLERE İTİMAT ETMİYOR
Gelecek Mart ayında tamamlanamayan Üçyol- Üçkuyular projesinin 8. yılını dolduracağının altını çizen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesini Metro üzerinden sert bir dille eleştirdi. Kırkpınar, “Artık hiçbir İzmirli 7.5 senede 5,5 km.lik bir metro hattını yapamayan bir belediye yönetiminin verdiği sözlere itimat etmiyor.Belediye son 40 metre kaldığını söylüyor. Bu da doğru değildir. Artık İzmirlilerin özellikle de metro inşaatı hattı boyunca oturan ve esnaflık yapan vatandaşlarımızın tahammül gücü kalmadı” diye konuştu. Ayrıca Kırkpınar, proje bitinceye kadar bu protestolara devam edeceklerini de ifade etti. 



“AĞLAYIP DA GÖZÜMDEN Mİ OLAYIM'” POLEMİĞİ
Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 6 Nisan 2012 tarihli bir toplantıda kendisine yönelik söylenen bir görüş sonrasında , “Ne yapalım. Bitiremedik. Ağlayıp da gözümüzden mi olalım'” söylemini hatırlatarak, bunu acizlik ve basiretsizlik olarak nitelendirdi. Bunun İzmirlilerle alay etmenin bir göstergesi olduğunu iddia etti. Ayrıca Kırkpınar, “Bir öz eleştiri yaparak yeni bir motivasyonla kendini gözden geçireceğine, ne yapalım. Ağlayıp da gözümüzden mi olalı? diyen bir belediye başkanı İzmir’e yakışmıyor” dedi.

METRO ÜZERİNDEN SİYASİ RANT PEŞİNDE DEĞİLİZ
Yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde metro konusunu ellerinde siyasi bir koz olarak görmek istemediklerini dile getiren Bilal Kırkpınar, “Önümüzdeki seçim kampanyalarında bitirilememiş bir metro söylemi üzerinden bir siyasi rantın peşinde asla değiliz. Tek istediğimiz İzmir’in ve İzmir halkının bu rezaletten bir an önce kurtulup rahata ve huzura kavuşmasıdır” diye konuştu. Başkan Kırkpınar’ın İzmir Büyükşehir Belediyesinden de bir isteği vardı. Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlardan özür dilemesini istedi ve “en azından bunu yapabileceklerini düşünüyoruz” dedi. 

BİR KUTUSU İBB’YE KARGOYLA GİDECEK
Basın açıklamasında en dikkat çeken konu ise AK Parti Gençlik Kolları İzmir İl Teşkilatının hazırlamış olduğu pankartlar ve yanlarında getirdikleri “Metro” marka çikolatalar oldu. “Metro bitecekti doğru mu Samet'” ve “Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı, bitsin artık bu metro buluşalım gayrı” yazılı pankartlar açıklama bitene kadar ellerden inmedi. Ayrıca Başkan Kırkpınar yanlarında getirdikleri “Metro” marka çikolata ile ilgili ise şunları söyledi, “Bayram yaklaştı. Birazdan bayram şekeri olarak aldığımız metro çikolatalarını dağıtacağız. Bir kutusunu da bayram şekeri niyetine İzmir Büyükşehir Belediyesine yollayacağız” dedi. 




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.